Ενημέρωση με ένα κλικ

Προκλητική αφίσα προς τις γυναίκες στην Μαλαισία

Προκλητική αφίσα του υπουργείου πέρι Γυναικών και Οικογενειακής - Κοινοτικής Ανάπτυξης, προκαλεί κύμα αντιδράσεων

Η Μαλαισία, χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην Νοτιοανατολική Ασία, πλέον πέραν της λαίλαπας των 2.900 κρουσμάτων, έχει ν’αντιμετωπίσει και τα σοβαρότατα επικοινωνιακά λάθη στα οποία υπέπεσε.

Η αρχή του κακού σύμφωνα με το site npr.org, φαίνεται να προέρχεται από το υπουργείο περί Γυναικών και Οικογενειακής – Κοινοτικής Ανάπτυξης. Στα πλαίσια των μέτρων απομόνωσης του γενικού πληθυσμού, το υπουργείο εξέδωσε και δημοσίευσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια σειρά πόστερ με hashtag, #WomenPreventCOVID19.

Οι επίμαχες αφίσες, προέβαλλαν απαράδεκτα προς το γυναικείο φύλο μηνύματα, τα οποία συμβούλευαν, όσες τυχόν τις διάβαζαν, να μην γκρινιάζουν στους συζύγους τους.

Τα μηνύματα αποκτούσαν όλο και πιο απαράδεκτο χαρακτήρα, με συμβουλές οι οποίες παρότρυναν τις αναγνώστριες να αποφεύγουν «να είναι σαρκαστικές, αν τους ζητηθεί βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού», ενώ προτρέπουν τις αναγνώστριες να ντύνονται κατάλληλα και να φορούν makeup

«Είναι τρομερά απαξιωτικό προς τις γυναίκες αλλά και τους άντρες» δήλωσε στο Reuters η Nisha Sabanayagam, διευθύντρια του υποστηρικτικού γκρούπ All Women’s Action Society.

«Αυτά τα πόστερ προωθούν την ανισότητα των φύλων και διαιωνίζουν την πατριαρχία»

Ταυτόχρονα τα συγκεκριμένα poster δημιούργησαν κύμα αντιδράσεων στα social media.

Η μαζική αντίδραση της Μαλαισιανής κοινής γνώμης, ανάγκασε το Υπουργείο να διακόψει απότομα την καμπάνια, ενώ η τοποθέτηση επί του θέματος παρέμεινε λιτή, σχολιάζοντας ότι οι συμβουλές σκόπευαν: «στην διατήρηση θετικών σχέσεων μεταξύ των μελών μιας οικογένειας κατά την διάρκεια εργασίας από το σπίτι»

Παρόλα αυτά αναγνώρισε το σφάλμα του υποσχόμενο να «είναι προσεκτικό στο μέλλον»

Το συγκεκριμένο συμβάν λαμβάνει χώρα με γυναικεία γκρουπ ανά τον κόσμο να προειδοποιούν για αύξηση στις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, με κάποια κράτη να λαμβάνουν ήδη μέτρα για γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η Μαλαισία, με στοιχεία του δείκτη ισότητας φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ βρίσκεται στην 104η θέση από τις 153 όσον αφορά την πολιτική αλλά και οικονομική συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνία.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει