Ενημέρωση με ένα κλικ

Συμβολικός φωτισμός της Βουλής στα χρώματα της Ιταλίας

Παράλληλα έλαβε χώρα συμβολική έπαρση της Ιταλικής σημαίας στο Υπουργείο Εξωτερικών μαζί με την Ελληνική και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με ανάρτηση του στο Twitter, ο επικεφαλής της ιταλικής βουλής, Ρομπέρτο Φίκο ευχαρίστησε τους Έλληνες, αναφερόμενος στην κίνηση αλληλεγγύης ανάρτησης της ιταλικής σημαίας, μαζί με την ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών , αλλά και της φωταγώγησης της βουλής , επί τρεις ημέρες, στα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Παράλληλα, έκανε «retweet» την σχετική ανάρτηση της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην οποία τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η στήριξή σας μας δίνει κουράγιο και μας παρηγορεί. Ευχαριστούμε, Ελλάδα».

Οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν μεγάλη επισκεψιμότητα στην σελίδα της πρεσβείας μας στην Ιταλία στο Facebook, η οποία αναφέρθηκε με φωτογραφίες και βίντεο, στις χθεσινές κινήσεις αλληλεγγύης προς την Ιταλία, καθώς και στην ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην είσοδο του υπουργείου.

Απόσπασμα της ομιλίας του κυρίου Δένδια μετέδωσε και το ιταλικό, δημόσιο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Rainews.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης, οι τοίχοι της Βουλής των Ελλήνων φωτίστηκαν με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας την Παρασκευή, ενώ παράλληλα η ιταλική σημαία κυματίζει συμβολικά και στην ελληνική βουλή αλλά και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ανεμίζει στη Δυτική πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων που αντικρίζει την πλατεία Συντάγματος.

Ταυτόχρονα από το απόγευμα της Παρασκευής και για τις επόμενες τρεις μέρες κάθε βράδυ η πρόσοψη του Κοινοβουλίου θα φωταγωγείται με τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας σε ένδειξη συμβολικής συμπαραστάσεως προς τον λαό της γειτονικής χώρας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε την Παρασκευή τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Efisio Luigi Marras στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών.

Η συμβολική έπαρση στο Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής με τον κ. Δένδια να δηλώνει:

«Η ιστορία μας, το κοινό μας παρελθόν και η πορεία που διανύσαμε μαζί μας φέρνουν σήμερα εδώ, και πάλι μαζί. Τον έναν δίπλα στον άλλον για μία ακόμη μάχη, νικηφόρα όπως πάντα. Συνεχίζω το χαιρετισμό μου στα ελληνικά» τόνισε στο μήνυμά του ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στα ιταλικά και συνέχισε: «Λάβαμε σήμερα την πρωτοβουλία, από κοινού με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, να πραγματοποιήσουμε μία λιτή, σεμνή τελετή που περιελάμβανε την έπαρση των δύο σημαιών και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, της Ελλάδος και της Ιταλίας, σε μία έκφραση αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ιταλικό λαό. Έναν λαό στενό φίλο της Ελλάδας και ο οποίος δοκιμάζεται όσο κανείς άλλος σήμερα από την πανδημία του κοροναϊού.

Εξέφρασα στον Ιταλό Πρέσβη τη βαθιά οδύνη της ελληνικής κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ελληνικού λαού για την απώλεια τόσων πολλών ανθρώπινων ζωών στη φίλη Ιταλία. Aλλά, εξέφρασα συγχρόνως και τον βαθύ θαυμασμό όλων των Ελλήνων για τον θαρραλέο τρόπο με τον οποίο ο ιταλικός λαός, από τον απλό πολίτη μέχρι τον ιδιαιτέρως αγαπητό στην Ελλάδα Πρόεδρο Mattarella, δίνει αυτήν τη μάχη.

Θέλουμε να στείλουμε σήμερα ένα μήνυμα αισιοδοξίας από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων στους Ιταλούς φίλους μας, όπως θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες και στους Ισπανούς φίλους μας. Σε συνεννόηση με τον Ιταλό ομόλογό μου, κ. Luigi di Maio, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την έμπρακτη συνδρομή μας προς την Ιταλία αυτήν τη δραματική για όλους μας κατάσταση.

Η Βουλή των Ελλήνων είναι στο πλευρό μας, αναρτά και αυτή την ιταλική σημαία και κατόπιν απόφασης του Προέδρου της Βουλής, του κ. Τασούλα, η Βουλή των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί επί τρεις ημέρες με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Σε αυτές τις δραματικές στιγμές, η Ελλάδα είναι δίπλα σας. Είμαστε μαζί σας. Ενωμένοι θα ξανασηκωθούμε»

 

 

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει