Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Καρέλιας τίναξε τη μπάνκα στον αέρα με τα bonus στους εργαζόμενους!

Ίσως ήταν η πιο δύσκολη χρονιά με πολλά εμπόδια για την καπνοβιομηχανία “Καρέλια”, που είναι η μόνη Ελληνική εταιρεία στον κλάδο, εντούτοις αυτό δεν εμπόδισε την Διοίκηση της εταιρίας, την οικογένεια Καρέλια να δώσουν παροχές ύψους 3,85 εκατ. ευρώ προς το προσωπικό και δωρεές προς κοινωφελείς φορείς.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας κατά τον καθιερωμένο ετήσιο απολογισμό και την πρωτοχρονιάτικη γιορτή των εργαζομένων, σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ιστορικής εταιρίας με τα 132 χρόνια ιστορίας παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, που είδε με κόπο και με στρατηγική τα νούμερά της να αυξάνονται!
Η προσαρμογή της εταιρίας ΚΑΡΕΛΙΑ στο σύστημα ιχνηλασιμότητας καπνικών προϊόντων, που επεβλήθη από την Ε.Ε. αποτέλεσε το μεγαλύτερο στοίχημα για την χρονιά που ολοκληρώθηκε με την “ομάδα ιχνηλασιμότητας” να πετυχαίνει τον δύσκολο και ακριβό στόχο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ανδρέας Καρέλιας στην “ομάδα ιχνηλασιμότητας” η οποία όλο το χρόνο “έτρεξε” το σχετικό πρόγραμμα. Ο κ. Καρέλιας αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στους Βασίλη Σπυρόπουλο, Γιώργο Γραμματικόπουλο, Σταμάτη Γλύκα, Βασίλη Μπούρο, Ζώη Δάγκαρη, Γιώργο Καψαμπέλη και Γιώργο Αλετρά, αλλά και στην σημαντική συμβολή στην προσπάθεια αυτή των Δημήτρη Πουλόπουλου, Γιώργου Αλεβιζόπουλου, Βαγγέλη Γαϊτάνη, Γιάννη Κουρλέτη και Στέλιου Κουρή.
Στην γιορτή μάλιστα παρουσιάστηκε και το πρώτο κουτί, που παρήχθη με την διαδικασία της ιχνηλασιμότητας, στο οποίο όσοι αποτελούν την “ομάδα” έχουν υπογράψει και προσεχώς θα λάβει ιδιαίτερη θέση στον εκθεσιακό χώρο που ετοιμάζεται εντός του εργοστασίου.
Την χρονιά που φεύγει η “Καρέλια” πέτυχε τον μεγαλύτερο μικτό κύκλο εργασιών στην ιστορία της και έναν από τους μεγαλύτερους προ φόρων στα 130 χρόνια λειτουργίας της.
Στην ελληνική αγορά σημείωσε αύξηση πωλήσεων 6% σε σχέση με το 2018, ενώ στον καπνό σημειώθηκε αύξηση 11%. Όσον αφορά το μερίδιο στην αγορά της Ελλάδας έκλεισε με το μεγαλύτερο ποσοστό τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς άγγιξε το 18% στα τσιγάρα και το 26% στον καπνό (ιστορικό υψηλό).
Εκτός συνόρων η εταιρεία πέτυχε αύξηση του όγκου πωλήσεων στα τσιγάρα κατά 3%, ενώ στον καπνό οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 11,5%.

Ο Ανδρέας Καρέλιας έκανε ειδική αναφορά στις επιδόσεις των θυγατρικών της εταιρείας σε Βουλγαρία (το μερίδιο αγοράς έφθασε το 21%), Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία. Παράλληλα ιδιαιτέρως θετική ήταν η πορεία των πωλήσεων σε Ισπανία, Σλοβακία, Αίγυπτο (εσωτερική και αφορολόγητη αγορά), Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία και Κατάρ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις σε Βαλκάνια και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.
Πάνω από 3,85 εκατ. σε παροχές και δωρεές!
Πολύ μεγάλο ήταν και εφέτος το ποσό των οικειοθελών παροχών, αλλά και των δωρεών σε κοινωφελείς φορείς από την εταιρεία και ξεπέρασε τα 3,85 εκατ. ευρώ.
Από αυτά πάνω από 600.000 ευρώ θα δοθούν ως δωρεές στους ακόλουθους φορείς: Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας 50.000 ευρώ, Σύλλογος Γονέων Ατόμων και Φίλων Παιδιών με Αυτισμό 100.000 ευρώ (για δημιουργία κέντρου ημερήσιας φιλοξενίας), ΣΥΦΑΜΕΑ 80.000 ευρώ, Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας 75.000 ευρώ, Νοσοκομείο Καλαμάτας 100.000 ευρώ για την λειτουργική αναβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής και για την μονάδας μεσογειακής αναιμίας, Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου “Το Περιβόλι της Γιαγιάς” 60.000 ευρώ και στο “Χαμόγελο του Παιδιού” 150.000 ευρώ.
Όσον αφορά τις παροχές προς το προσωπικό αυτές διαμορφώνονται ως εξής:
Ενίσχυση σε κάθε εργαζόμενο για το εορταστικό τραπέζι 220 ευρώ
Επίδομα παρουσίας, για όποιον δεν έλειψε ούτε μία ημέρα από το πόστο του 1.000 ευρώ (πέρυσι το έλαβε το 87% των εργαζομένων)
Ενίσχυση 1.500 ευρώ για παιδιά εργαζομένων, που σπουδάζουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ για κάθε παιδί, που φέτος πέρασε σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μαζί με έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple
Ενίσχυση 700 ευρώ σε κάθε εργαζόμενου
Κάθε εργαζόμενος με αποδοχές κάτω των 2.500 ευρώ επιπλέον ενίσχυση 400 ευρώ.
Επιπλέον του παραπάνω, κάθε εργαζόμενος με αποδοχές κάτω των 1.700 ευρώ ενίσχυση 300 ευρώ
Επιπλέον των παραπάνω, κάθε εργαζόμενος με μισθό κάτω των 1.200 ευρώ περαιτέρω ενίσχυση 250 ευρώ (ήτοι συνολικά 1.650 ευρώ)
Όσοι εργαζόμενοι δούλεψαν πάνω από 15 Σάββατο εντός του 2019, πέραν των νόμιμων ημερομισθίων και υπερωριών θα λάβουν 20 ευρώ για κάθε ακέραιο Σάββατο πάνω από το 15ο.
Επίσης κάθε λαχνός αντιστοιχούσε στο ποσό των 850 ευρώ, ενώ ο “χρυσός” λαχνός φέτος αντιστοιχούσε στο ποσό των 10.000 ευρώ
Τον “χρυσό” λαχνό κέρδισε ο Αντώνης Λυμπερόπουλος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι είναι ότι μεγαλύτερο του έχει τύχει έως τώρα στη ζωή του ευχαριστώντας την διοίκηση και ευχόμενος σε όλους υγεία και δύναμη να συνεχίσουν.
Τους 40 λαχνούς των 850 ευρώ κέρδισαν οι: Κωνσταντίνος Τσούσης, Γιώργος Χειλάς, Γιώργος Φωτόπουλος, Θεόδωρος Βασιλογιάννης, Δημήτρης Ξενογιάννης. Χρήστος Χιουρέας, Βασίλης Φιλίππου, Παναγιώτης Στέφανος, Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, Παναγιώτης Δούσης, Χαράλαμπος Θεοδωρακόπουλος, Αδαμάντιος Εξαρχέας, Θεολόγος Θεολόγος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Γιώργος Καστρίτης, Ευαγγελία – Γεωργία Βασιλάκου, Ιωάννα Καμαρινοπούλου, Γιώργος Γεωργαντάς, Κωνσταντίνος Μηλιώνης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Αστέριος Αθανασίου, Αικατερίνη Τσατά, Βασιλική Κατσαρού, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Ευσταθία Μπετιχαβά, Δημήτρης Λαγωνικάκος, Σταυρούλα Τζαβάρα, Παναγιώτης Κολυβάρης, Γιώργιος Αργυρόπουλος, Κωνσταντίνος Πουλακίδας, Αθανάσιος Γκούρος, Συμέλα Παπαγιαννίδου, Μιχαήλ Δανελάκης, Δήμητρα Τζιάβα, Γιώργος Σκλάβος, Ιωάννης Δρετάκης, Γιώργος Νικολόπουλος, Χριστίνα Σούτου, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Μαρία Μήκα.
Πηγή: messinialive.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει