Ενημέρωση με ένα κλικ

Χρυσοχοΐδης: Όσοι αστυνομικοί δεν έχουν αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να στέλνει σαφές μήνυμα στους αστυνομικούς που φέρονται βάναυσα σε πολίτες.

«Αν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής, αν δεν έχουν αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά», ανέφερε και σημείωσε ότι η εμπλοκή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ένα πρόσθετο εχέγγυο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αναφορές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν την αντίδραση του τέως Προέδρου της Βουλής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση και κόντρα μεταξύ τους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ασχολήθηκε με την εγκληματικότητα και με τα 321 περιστατικά αστυνομικής βίας με τον κ. Βούτση να το διαψεύδει και να επισημαίνει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν σιώπησαν ούτε μια φορά σε τέτοια φαινόμενα.

«Μην οχυρώνεστε πίσω από πλαστά διλήμματα, τα δημοσιοποιούσαμε αυτά τα φαινόμενα κι ήμασταν άτεγκτοι», επέμεινε ο κ. Βούτσης. «Να πάτε να επισκεφθείτε την Α’ Αθήνας, από την Πατησίων και κάτω έχει δέκα χρόνια να πατήσει άνθρωπος… Αφήσατε τις λαϊκές συνοικίες στο έλεος των κακοποιών, σήμερα σε κάθε πλατεία είναι οι «Πάνθηρες» και κάνουν περιπολίες κάθε μέρα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε:

«Στιγματίζετε ένα ολόκληρο Σώμα επειδή καμώνεστε ότι ανακαλύψατε την αστυνομική βία», είπε και κατέθεσε την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορά στο διάστημα από το β’ εξάμηνο του 2017 έως και το 2018 που εντοπίζει 321 τέτοια περιστατικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι «δεν είναι άβατο». «Δεν τελειώσαμε, είμαστε στα μισά», ανέφερε και έστειλε μήνυμα ότι δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να καθαρίσουν οι πόλεις. «Είμαστε ακόμα στην αρχή έχουμε πολύ δουλειά και δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να καθαρίσουμε τις πόλεις, να περπατάμε άφοβα και να κοιμόμαστε ήσυχοι. Δεν τελειώσαμε αλλά είμαστε πέρα από τα μισά του δρόμου , μολότοφ , κουκούλες, μάσκες και βαριοπούλες δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια δεν τους δίνει άσυλο η δημοκρατία», είπε.

Κατά τ’ άλλα, προανήγγειλε νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, ώστε να σταματήσουν –όπως είπε- οι δρόμοι να είναι κλειστοί ασυλόγιστα, ενώ όπως είπε, στον πολύπαθο χώρο του αθλητισμού τα γήπεδα θα πάψουν να είναι άβατα. «Το νέο μοντέλο βασίζεται στην ανάλυση πληροφοριών και στην πρόληψη όπου η πολιτική πρόληψης κυριαρχεί στο σχεδιασμό, τα γήπεδα θα πάψουν να είναι άβατα», υποστήριξε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε και όλους εκείνους που τον επικρίνουν μετρώντας όπως είπε την δημοκρατικότητα και την συνταγματικότητα.

«Βγαίνουμε από την κρίση μετά από 10 χρόνια και οι πολίτες ζητούν ομόθυμα να εξασφαλίσουμε συνθήκες για να κάνουν σχέδια ζωής, αυτό είναι κανονικότητα κι όχι να δέρνουμε καθηγητές πανεπιστημίου όταν διαφωνούμε, να καίμε αστυνομικούς, να σπάμε τζαμαρίες και να καταστρέφουμε περιουσίες, αυτοί οι παραλογισμοί πρέπει να μείνουν πίσω μας», είπε και κατέληξε λέγοντας: «Αυτό το μέλλον δεν είναι όνειρο, μπορούμε να το έχουμε, σε ακραίες κουβέντες ότι τάχα η δημοκρατία κινδυνεύει, έχω να πω: τέρμα στη δημαγωγία χωρίς όρια και στους αυτόκλητους ταγούς χωρίς πτυχία ζωής».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει