Ενημέρωση με ένα κλικ

Το σήμα ελληνικού προϊόντος διευρύνεται

Σημαντικές ειδήσεις, έδωσε η χθεσινή συνάντηση της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας με το Γεν. Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κο Π. Σταμπουλίδη. Βασικό θέμα της ατζέντας, ήταν το Σήμα Ελληνικού Προϊόντος και οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Το Σήμα Ελληνικού Προϊόντος, που για το Β.Ε.Α. αποτελεί βασικό εργαλείο εξωστρέφειας & ανταγωνιστικότητας για τη μικρομεσαία επιχείρηση, περνά πλέον σε μια νέα φάση διεύρυνσης και προβολής. Ενεργό ρόλο στην απονομή του, θα έχουν πλέον και τα Επιμελητήρια.
Ο Γενικός Γραμματέας, ζήτησε από το επιμελητήριο να επανακαταθέσει τα σχέδια κανονισμών που ήδη έχει εκπονήσει για τους βιοτεχνικούς κλάδους: Παιχνιδιού, Αργυροχρυσοχοΐας, Ένδυσης & Υπόδησης, ώστε αυτοί να εγκριθούν από το επόμενο Εθνικό Συμβούλιο Σήματος. Επιβεβαιώθηκε μάλιστα, η δυνατότητα αξιοποίησης και ιδιωτικών φορέων πιστοποίησης, με τη δημιουργία σχετικού προτύπου κατά ISO.
Αποδεικνύοντας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ανακοινώθηκε ότι δρομολογούνται:
  • η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα των προϊόντων που φέρουν το Σήμα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής
  • η κατάρτιση Σχεδίου για την προβολή του Σήματος εκτός Ελλάδας και
  • η επικείμενη ενσωμάτωση Οδηγίας για Συλλογικά Σήματα με φορείς απονομής και τα επιμελητήρια
Τέλος, στο περιθώριο αυτής της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης, ο Γ.Γ πρότεινε την αξιοποίηση και προώθηση των προτάσεων του Β.Ε.Α για τη στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με κριτήριο το κοινωνικό αποτύπωμά τους, στο πλαίσιο μέτρων φορολογικών ελαφρύνσεων.
Στη συνάντηση, το Β.Ε.Α εκπροσωπήθηκε από τους Αντιπροέδρους κ. Ευ. Ρήνα, κ. Ιω. Μάνο, το Γεν. Γραμματέα κ. Βασ. Λιαμέτη, τον Υπεύθυνο Γ.Ε.ΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Κων. Δούκα. Συμμετείχαν επίσης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Μ. Καυκαλάς και ο εξωτερικός Σύμβουλος σε θέματα αγοράς, .κ. Στ. Κομνηνός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει