Ενημέρωση με ένα κλικ

Σάλος για το σχόλιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει με αφορμή σχόλιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έγραψε στα σόσιαλ μίντια «μπάτσοι, γουρούνια δολοφόνοι». Όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος της ΕΡΤ1 όπου με ένα σούπερ ανέφερε εσφαλμένα την την Ντόρα Μπακογιάννη ως του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος χρήστης και διαδικτυακός φίλος της Νίνας Κσιμάτη ανέβασε το scrennshot στο facebook. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αστειευτεί με ένα σχόλιο της. Η Νίνα Κασιμάτη, λοιπόν, έγραψε στο σχόλιο της «η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι».
Το κυβερνών κόμμα αξιώνει την αποπομπή της κυρίας Κασιμάτη. Η σχετική ανακοίνωση: “Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”. Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ”.
Από την πλευρά της η κ. Κασιμάτη, με επιστολή που έστειλε στην Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Πειραιά, έκανε λόγο για έκφραση “η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας”.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωση της έκανε λόγο για «γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο σύνθημα».  «Δεν είναι «γουρούνια» ούτε ασφαλώς «δολοφόνοι» και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του Νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού!
Καλούμε την κα Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της.
Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε», αναφέρουν οι αστυνομικοί.
 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει