Ενημέρωση με ένα κλικ

Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες έχουν μπει στα Βασιλικά-Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό

Ώρες αγωνίας περνά η Βόρεια Εύβοια, αφού οι πύρινες γλώσσες καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ το πύρινο μέτωπο μπήκε στον οικισμό των Βασιλικών.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και τις συνεχείς ρίψεις νερού από ελικόπτερο Έρικσον το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα στον οικισμό και απειλεί τα πρώτα σπίτια.

Ένα άλλο μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά.

Ένα άλλο τμήμα από του μετώπου πηγαίνει κατευθείαν προς το χωριό Μονοκαρυά το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά και πάλι έχουν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν και τους κατοίκους που δεν είχαν απομακρυνθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν εκκενώσεις και για άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία.

Από την πλευρά του Αιγαίου, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει