Ενημέρωση με ένα κλικ

CDC: Πολλές οι πιθανότητες να ξανά κολλήσουν κορονοϊό οι εμβολιασμένοι -Τι γινέται με τους ανεμβολίαστους

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να επαναμολυνθούν από τον νέο κορονοϊό σε σχέση με τους πλήρως εμβολιασμένους.

Τα παραπάνω αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τη βασική ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, τα συμπεράσματα της μελέτης επιτρέπουν να επισημανθεί ότι “όλοι όσοι μπορούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19, ανεξαρτήτως αν έχουν μολυνθεί στο παρελθόν από τον ιό SARS- CoV-2, θα πρέπει να το πράξουν”.

Κάποιοι πολιτικοί στις ΗΠΑ, κυρίως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πολ, έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν επειδή έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία αφού μολύνθηκαν από τον κορονοϊό.

Η μελέτη των CDC βασίστηκε σε 246 κατοίκους του Κεντάκι οι οποίοι επαναμολύνθηκαν από τον ιό μεταξύ του Μαΐου και του Ιουνίου φέτος, αφού είχαν μολυνθεί πρώτη φορά το 2020. Τους συνέκριναν με 492 ανθρώπους, που επιλέχθηκαν βάσει του φύλου τους, της ηλικίας τους και της ημερομηνίας που βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι μη εμβολιασμένοι είχαν 2,34 φορές περισσότερες πιθανότητες να επαναμολυνθούν σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πόσο ακριβώς διαρκεί η ανοσία που αποκτά κάποιος που μολύνεται από την covid-19 και αυτή ενδέχεται να αλλάζει και με την εμφάνιση νέων παραλλαγμένων στελεχών, επισημαίνεται στη μελέτη.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει