Ενημέρωση με ένα κλικ

Γλυκά Νερά: Ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά το βρέφος είχε υποπτευθεί τον πιλότο

Πρωτοσέλιδο στα Βρετανικά ΜΜΕ

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και την ομολογία του 33χρονου πιλότου, για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, είπε πως βλέπουμε μια ελληνική υπόθεση του αθλητή «Πιστόριους».

Όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά τον Μάιο, του αποκάλυψαν από τη πρώτη στιγμή πως είχαν την αίσθηση ότι ο δράστης είναι ο σύζυγος και σύμφωνα με την εμπειρία τους, πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση των συναδέλφων του είναι λανθασμένη.

“Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ ‘ψαγμένο’. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του”, είπε ο πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής και συνέχισε: «Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά».

Ο κ. Καλλιακμάνης αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ότι ο συνάδελφος αστυνομικός εκείνη τη στιγμή είδε την περίεργη συμπεριφορά του πιλότου και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη.

Όπως γνωρίζετε αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε». Πρόσθεσε ότ ο συνάδελφος που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη για προστατέψει το μωρό επειδή ο νους του πήγε στο κακό. Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος».

Για το αν ο δράστης ήταν δεμένος από άλλο πρόσωπο ή δέθηκε μόνος του, ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι ένας άλλος συνάδελφος αστυνομικός που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά του είπε ότι «μου έλεγε πνιχτά ‘λύσε με, πνίγομαι, του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά».

Για τον φόνο του σκύλου, ο κ. Καλλιακμάνης είναι σίγουρος ότι τον σκότωσε ο 33χρονος. «Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένης στη κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι έχει λουρί;».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής είπε ότι το σπίτι δεν θύμιζε διάρρηξη. «Τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες ανοίξαν μόνο το επιτραπέζιο;».

Πρωτοσέλιδο στα βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του

Λίγα λεπτά μετά την ομολογία του συζύγου-δράστη της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαιν, που έφερε την απόλυτη ανατροπή στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η συγκλονιστική εξέλιξη έκανε τον γύρο του κόσμου. Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η υπόθεση-θρίλερ, τον Μάιο, ο ξένος Τύπος μέσα από ρεπορτάζ είχε αναφερθεί στη δυσκολία εύρεσης υπόπτων.

Η βρετανική Sun, μάλιστα, πριν από λίγο διάστημα, είχε αναφέρει ότι οι ελπίδες να βρεθούν οι δράστες του εγκλήματος ξεθωριάζουν.

Αυτή τη στιγμή και ενώ η κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη, τα πρωτοσέλιδα μεγάλων βρετανικών δικτύων φιλοξενούν τις καταιγιστικές εξελίξεις της υπόθεσης δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Η ομολογία δολοφονίας από τον 32χρονο βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της Sun. «Ο Έλληνας σύζυγος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη Βρετανίδα γυναίκα του αφότου εκείνη τον απείλησε πως θα έφευγε με το παιδί τους», ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας.

«Σύζυγος ομολόγησε ότι σκότωσε τη Βρετανίδα γυναίκα του. Ο πιλότος τη σκότωσε όταν εκείνη τον απείλησε πως θα έφευγε με το παιδί της, είπε στην αστυνομία ύστερα από πολύωρη ανάκριση και αφότου το βιομετρικό ρολόι της Κάρολιαν κατέστρεψε την ιστορία που είχε σκηνοθετήσει ο σύζυγος», γράφει στον τίτλο της η Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο χρονικό της υπόθεσης ενώ τονίζει ότι το έγκλημα εξιχνιάστηκε πέντε εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο που επήλθε από ασφυξία.

Στη συγκλονιστική υπόθεση αναφέρεται και η Mirror η οποία, νωρίτερα το απόγευμα, προτού ομολογήσει ο δράστης, έγραψε πως η αστυνομία έφτασε με ελικόπτερο στο νησί της Αλοννήσου όπου βρισκόταν ο δράστης για το μνημόσυνο της συζύγου του.

Κύμα οργής στα social media

Η αποκάλυψη ότι πίσω από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν κρύβεται ο σύζυγός της, προκάλεσε κύμα οργισμένων αντιδράσεων στα social media.

Ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης οπότε και ο 32χρονος έφτασε στην Αθήνα, από την Αλόννησο όπου βρισκόταν για το 40ημερο μνημόσυνο της συζύγου του έκανε την εμφάνισή του στο Twitter το χασταγκ #Γλυκα_Νερα.

Μέσα σε λίγες ώρες έγινε πρώτο τρεντ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνώντας τα 60.000 tweets- ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης εμφανίστηκε ένα δεύτερο χάσταγκ, το #Justice_for_Caroline (με πάνω από 7.000 σχόλια) και το #Καρολαιν (με 8.595 σχόλια).

«Δυστυχώς, για πολλούς, οι κακοί δεν αρκεί μόνο να είναι πρέπει και να μοιάζουν», και «Δεν ήταν Γεωργιανός, δεν ήταν Αλβανός, ήταν ο ημεδαπός, ο πιλότος», είναι κάποια από τα tweets χρηστών. Επιπλέον δεν λείπουν και τα συγκινητικά μηνύματα όπως «Δεν σου άξιζε αυτό το τέλος Caroline» έπρεπε να μεγαλώνεις μαζί με την κόρη σου. Τέλος υπάρχουν και κάποιοι έκαναν λόγο για ενδείξεις που «έδειχναν» τον 32χρονο πιλότο ως τον δολοφόνο της άτυχης Καρολάιν.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει