Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Δυνατή προπόνηση με… κατοστάρα ενόψει Μπασκόνια

Μια δυνατή προπόνηση, ενόψει του δύσκολου αγώνα της Τρίτης με τη Μπασκόνια έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Μεσολόγγι. Οι “πράσινοι” δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες με το τελικό 102-68 να αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του ματς, ενώ όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν “μάτωσαν” το δυχτάκι.

Κορυφαίοι για το Τριφύλλι ήταν ο Μποχωρίδης και Χεζόνια με 16 και 11 πόντους και Παπαγιάννης με 10π. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Λίονς και Γκότσερ με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Μακ, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με το Μεσολόγγι και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλοι (5-5), με τους “πράσινους” να δείχνουν μεγάλη όρεξη στην επίθεση στη συνέχεια.

Στο 4’ με μπροστάρη τον Μήτογλου το Τριφύλλι έκανε το 13-7 και από πολύ νωρίς ήθελε να επιβάλει το ρυθμό του. Μάλιστα στα μισά του δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε και σε διψήφια επίπεδα (17-7) και κατάφερε εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες των αντιπάλων του.

Ο Όντεντ Κάτας άλλαξε τα 3/5 της πεντάδας στο 7’, κάνοντας rotation στα πρόσωπα και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 22-15, αλλά ο Χεζόνια με προσωπικούς πόντους επανέφερε τη διψήφια κατάσταση και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 29-21.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο για το Τριφύλλι. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν εύκολα το προβάδισμα που είχαν “οικοδομήσει” (33-24) στο 13’ και ο Κάτας συνέχιζε να κάνει συνεχώς αλλαγές, προκειμένου να έχει φρέσκια την ομάδα.

Από κει και μετά το Μεσολόγγι, με προσωπικές ενέργειες των παικτών, κατάφερε να μειώσει σε 35-30 στο 16’, μιας και εκμεταλλεύθηκε το “νεκρό” διάστημα των “πρασίνων”, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Με ένα 5-0 ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά στους 10 (40-30), τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να λήξει με τον Εξάστερο να προηγείται με 48-39, καθώς οι παίκτες των φιλοξενουμένων με 2 σερί τρίποντα κατάφεραν και “ροκάνισαν” τη διαφορά, με τον Λίονς να κάνει εντυπωσιακό παιχνίδι με 13 πόντους.

Με δύο τρίποντα του Σαντ Ρος και Γουάιτ, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και για πρώτη φορά ανέβασε τη διαφορά στους 12 (54-42) στο 22’, ανεβάζοντας στροφές από νωρίς. Έτσι ο Κάτας συνέχισε τις αλλαγές στα πρόσωπα, έχοντας τους πάντες σε εγρήγορση σε άμυνα και επίθεση.

Η “ψαλίδα” άνοιγε συνεχώς και στο 16’ έγινε το 61-44 από το κάρφωμα του Παπαπέτρου και οι “πράσινοι” είχαν βάλει για τα καλά τις βάσεις για μία ακόμα νίκη στη Basket League. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να έχουν επιβάλει το ρυθμό τους και να ανεβάζουν το σκορ πάνω και από τους 20 πόντους.

Έτσι η τρίτη περίοδος έληξε με τον Παναθηναϊκό να “καθαρίζει” το παιχνίδι από νωρίς και να προηγείται με 74-50, τρέχοντας ένα 27-10 στο δεκάλεπτο.

Οι “πράσινοι” είχαν την πολυτέλεια να αλλάζει συνεχώς τη διάταξη του, μιας και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου το ματς είχε κριθεί. Στο 32′ η διαφορά είχε φτάσει στο +27 (77-50), με τους νεοφώτιστους να προσπαθούν μεν, αλλά η αστοχία τους δεν επέτρεψε το κάτι παραπάνω.

Στο 38′ οι Μποχωρίδης και Κασελάκης έκαναν το 97-62 με δύο σερί τρίποντα και η 100σταρα ήταν πολύ κοντά. Ο Δίπλαρος με σουτ από τα 6.75 ανέβασε έκανε το 102-68 και ο Παναθηναϊκός να πάρει εύκολα τη νίκη κόντρα στο Μεσολόγγι και να στρέφει την προσοχή του στον αγώνα με τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 48-39, 74-50, 102-68

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει