Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκανε… βόλτα στη Νίκαια ο Παναθηναϊκός

Μπορεί ο Ιωνικός να αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά στη συνέχεια υπήρξε πράσινος… μονόλογος. Το Τριφύλλι επικράτησε εύκολα με 53-79 της ομάδας της Νίκαιας και συνεχίζει το αήττητο στη Basket League.

O Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 17 πόντους και 7 ασίστ, ενώ βοήθειες έδωσαν οι Μήτογλου με 12π και Παπαγιάννης – Μακ με 8 πόντους έκαστος.

Το ματς

Με τους Μακ, Νέντοβιτς, Κασελάκης, Γουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Ιωνικό με τους γηπεδούχους να αιφνιδιάζουν τους “πράσινους” να και προηγούνται με 7-0 στο 3’.

Όμως το Τριφύλλι είχε άμεση απάντηση και μέσα σε 1:30 έφερε το ματς στα αρχικά στα ίσα και στα μισά του δεκαλέπτου έκανε το 7-11 και είχε πάρει για τα καλά τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα στο 7’ η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας έτσι στο +6 (10-16).

Ο Γιώργος Βόβορας έκανε συνεχές rotation στην πεντάδα, θέλοντας έτσι να μοιράζει χρόνο στους παίκτες του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με 14-21.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να κρατά εύκολα το προβάδισμα (16-25) στο 12’, αλλά ο Ιωνικός κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά με ένα επιμέρους 7-0 και έτσι επιστρατεύτηκε ο Νέντοβιτς για να βρει σκορ.

Έτσι με τις εμπνεύσεις του Σέρβου γκαρντ στην οργάνωση, καθώς μοίραζε όμορφα τη μπάλα, και ο Μποχωρίδης με τρίποντο έφερε για πρώτη φορά τους “πράσινους” τη διψήφια διαφορά (23-34), με το 0-9 σερί στο 17’ και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι να προηγείται με 26-40, κάνοντας πολύ καλό φίνις.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το 3ο δεκάλεπτο με την αρχική του πεντάδα, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στην ανάπαυλα. Στο 23’ ο Παναγιάννης έκανε το 30-45, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά επιθετικά, με πολλές μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Παρόλα αυτά ο Ιωνικός μείωσε σε 37-49 στο 26’, αλλά ο Εξάστερος κρατούσε εύκολα τη διψήφια διαφορά, μιας και έβρισκε πόντους με διάφορους τρόπους. Ο Μακ με τρίποντο έφτασε για πρώτη φορά στους 19 και έτσι η περίοδος έληξε με το σκορ στο 41-60.

Για πρώτη φορά η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους για τον Παναθηναϊκό (41-64), στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, αλλά ο Ιωνικός έτρεξε ένα επιμέρους 8-0 στο 34′, ροκανίζοντας έτσι το σκορ.

Οι “πράσινοι” είχαν χαλαρώσει και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν αρκετά. Ο Μποχωρίδης “έσπασε” το σερί του συλλόγου της Νίκαιας, κάνοντας το 49-66 και οι παίκτες του Τριφυλλιού έχτισαν ξανά το σερί.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα τη νίκη με 53-79 κόντρα στον Ιωνικό στη Νίκαια και συνέχισε το αήττητο στη Basket League, και πλέον στέφει την προσοχή του στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 26-40, 41-60, 53-79

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει