Ενημέρωση με ένα κλικ

Φεστιβάλ Βενετίας: Αψηφά την πανδημία του κορονοϊού!

Φαίνεται πως θα διεξαχθεί κανονικά η διοργάνωση παρά την πανδημία

Το 77o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, φαίνεται πως θα διεξαχθεί κανονικά και παρά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπιενάλε, Ρομπέρτο Τσικούτο.

Ο πρόεδρος της Μπιενάλε της Βενετίας, μητρικής διοργάνωσης του κινηματογραφικού Φεστιβάλ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής παραμένουν ως έχουν, επιβεβαιώνοντας την 12η Σεπτεμβρίου ως ημέρα έναρξης του 77ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Βενετίας, θεωρείται το παλαιότερο Φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο και τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι πρόεδρος της φετινής επιτροπής, θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Ο Τσικούτο από την πλευρά του, μίλησε και για το ενδεχόμενο σύμπραξης με τις Κάννες, υποβαθμίζοντας την πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ των Φεστιβάλ, παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του διευθυντή των Καννών, Τιερί Φρεμό, που έκανε λόγο για πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο Φεστιβάλ σε περίπτωση που ακυρωθούν οι Κάννες.

Ο Τσικούτο, ο οποίος είναι πρώην παραγωγός ταινιών, εξέτασε επίσης το βασικό ζήτημα που αφορά στο άνοιγμα των κινηματογράφων για το Φεστιβάλ, σημειώνοντας ότι αναμένει από τις ιταλικές αρχές να παραχωρήσουν στη Βενετία ειδικό καθεστώς όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όπως επεσήμανε, «είναι ένα πράγμα να διαχειριστεί κάποιος έξι ή επτά κινηματογραφικά θέατρα και άλλο χιλιάδες κινηματογράφους» σε ολόκληρη τη χώρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει