Ενημέρωση με ένα κλικ

Φεστιβάλ Καννών: Ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού!

«Θα ήταν πραγματικά ατυχές να διοργανώσουμε την εκδήλωση με έναν εικονικό τρόπο μέσω Διαδικτύου»

Το Φεστιβάλ Καννών, ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά γεγονότα του κόσμου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του και εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού στη Γαλλία, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσαν ότι η αρχική ημερομηνία έναρξής του, στις 12 Μαΐου, ανάγκαζαν την διοργάνωση να αναβάλλει την πρεμιέρα του λαμπερού φεστιβάλ στην Κρουαζέτ.

Ωστόσο, μετά και το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν, ακόμη και ο προγραμματισμός για διεξαγωγή του Φεστιβάλ Καννών στα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Εμανουέλ Μακρόν, στο διάγγελμα της Μεγάλης Δευτέρας, ανακοίνωσε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων από το Μάιο, τονίζοντας ωστόσο πως τα μέτρα περιορισμού που αφορούν στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων και συναυλιών θα παραταθούν τουλάχιστον ως τα μέσα Ιουλίου.

Έτσι, η διεξαγωγή του Φεστιβάλ Καννών στα τέλη Ιουνίου τίθεται πλέον εκτός συζήτησης.

Πολλές ήταν οι φωνές το τελευταίο διάστημα που καλούσαν τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Καννών να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά και χωρίς τη φυσική παρουσία των προσκεκλημένων στην πόλη της Κυανής Ακτής, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «Freres Lumiere» και επικεφαλής του Φεστιβάλ Καννών για φέτος, Τιερί Φρεμό, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Θα ήταν πραγματικά ατυχές να διοργανώσουμε την εκδήλωση με έναν εικονικό τρόπο μέσω Διαδικτύου», δήλωσε ο Φρεμό πριν ακόμη το διάγγελμα του Μακρόν.

«Το μοντέλο αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Φεστιβάλ Καννών, δεδομένου του πνεύματός του. Χωρίς να ξεχνάμε αρχικά ότι θα απαιτούνταν η αδειοδότηση των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων για την προβολή των ταινιών στο Διαδίκτυο» συνέχισε ο Γάλλος επικεφαλής του Φεστιβάλ Καννών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει