Ενημέρωση με ένα κλικ

Του ασώτου…ιού

Γράφει ο Θοδωρής Βγενής

Γράφει ο Θοδωρής Βγενής*

Αμ εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τον άσωτο υιό της παραβολής του Ιησού, αλλά με έναν “διαρρήκτη” και άσωτο..ιό, που στο πέρασμα του τρομοκρατεί τους πάντες και απειλεί να πλήξει ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, την υγεία μας.

Κλονίζονται οι οικονομίες και οι κοινωνίες που ζούμε συθέμελα και περί ου ο λόγος;

Είναι “γίγαντας” ο Covid-19, που με όλο τον εξοπλισμό του, νουκλεϊκό οξύ και πρωτείνη είναι μόλις 10 Mm (μιλιμέτρ).

Ο “διαρρήκτης” αυτός “μπουκάρει” στα κύτταρα ζωτικών μας οργάνων, αρπάζει τον μηχανισμό του μεταβολισμού τους και τον αντιγράφει για να αναπαραχθεί.

Οι συνέπειες είναι γνωστές, αν δεν μπορέσουμε να αντισταθούμε μας παραδίδει σε συνεργάτες του, δηλαδή σε άλλα μικρόβια για να μας αποδομήσουν.

Αλλά ας μην μας εκπλήσσει το γεγονός, όσο κι αν ειναι τρομακτικό, δεν είναι ούτε αφύσικο, ούτε πρωτόγνωρο, ούτε σατανικό. Η ιστορία βρίθει από λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, παρα ταύτα επιβιώνουμε υπό αντίξοες συνθήκες και δεν έχουμε αφανιστει από προσώπου γης.

Αλλά ας δούμε από τι κινδυνεύυομε πραγματικά. Να αναλογιστούμε ότι στο “σκληρό της δίσκο” η ιστορία, έχει καταγράψει για την αλόγιστη και επιζήμια πορεία ενός ιού στο πλανήτη μας, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο για να επιβεβαιωθεί αυτό, πέρα από τους δύο παγκοσμίους πολέμους και τις συνέπειες τους; Ή δεν συνιστά την απόλυτη σχιζοφρένεια, όταν άνθρωπος με το ένα χέρι ο φτιάχνει όπλα για να αφαιρούνται ζωές και με το άλλο χέρι εμβόλια για να σώζει ζωές.

Επιπλέον, η αχαριστία μας δεν έχει προηγούμενο, την στιγμή που μας φιλοξενεί αυτός ο μαγικός πλανήτης, εμείς πιστεόυμε ότι είναι “prive” και μόνο για την αφεντιά μας και δυσανασχετούμε όταν καλούμαστε να συνυπάρχουμε με άπειρα σε αριθμό έμβια όντα, όπου μέρος αυτών είναι και τα μικρόβια.

Σε γη, αέρα και θάλασσα οι μικροοργανισμοί είναι τα ελιξίρια της ζωής στο πλανήτης μας, τα δε παθογόνα που στρέφονται εναντίον μας είναι απειροελάχιστα. Η φύση τα “πάντα εν σοφία εποίησε”! Ο,τι και να είμαστε, όποιοι κι αν είμαστε, δεν μπορούμε επ΄ουδενί να αναμετρηθούμε και να υπερβούμε αυτήν και τους νόμους της.

Όσο για το δικό μας “μικρόκοσμο”, τα πλήγματα που δέχθηκαν οι φίλοι και εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι θλιβερά και πέρα από τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν, σείονται και οι οικονομίες τους, έτοιμες να καταρρεύσουν.

Χτυπούν την πόρτα των ακμαίων της Κομισιόν. Και αυτοί αντί να τους παράσχουν ένα αλεξίπτωτο, τουλάχιστον για να προσγειωθούν ομαλά, τους δίνουν έναν αποκριάτικο χαρταετό που είχε ξεμείνει , ώστε πέφτοντας να είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συντριβούν.

Όπως πάντα, ευαίσθητοι, αλληλέγγυοι, γαλαντόμοι οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

*Ο Θοδωρής Βγενής είναι δημοσιογράφος στο Open Tv 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει