Ενημέρωση με ένα κλικ

Προ των πυλών οι πρώτες δοκιμές του Sputnik V

H εσπευσμένη έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, προκαλεί αμφιβολίες

Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατέληξε η Ρωσία.

H Ρωσία, συνεργαζόμενη με φαρμακευτική εταιρεία του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, έχει κοινοποιήσει τα δεδομένα από τις δοκιμές της Φάσης Ι και της Φάσης II, δήλωσε στο Arab News ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιριλ Ντιμίτριεφ, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει την εταιρεία.

«Θα συνεργαστούμε με Σαουδάραβες επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας της χώρας », συνέχισε ο Ντιμίτριεφ.

«Πιστεύουμε ότι η Σαουδική Αραβία θα είναι ένας ισχυρός εταίρος στην κοινή μας εργασία για το εμβόλιο Sputnik V», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει εγκρίνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σχεδιάζοντας σύντομα μαζικούς εμβολιασμούς. Ωστόσο η εσπευσμένη έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, προκαλεί αμφιβολίες, ενώ έχει χαρακτηριστεί παρακινδυνευμένη.

 

Ο Ντιμίτριεφ δήλωσε, ότι η Ρωσία κοινοποίησε επίσης τα δεδομένα της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναμένει ότι οι κλινικές δοκιμές στη χώρα θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο. Επιπλέον, σκοπεύει να διεξάγει κλινικές δοκιμές στις Φιλιππίνες και τη Βραζιλία καθώς και στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει