Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημιουργία κέντρων τεστ στη Βαυαρία με άφαντα κρούσματα

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ ζήτησε συγγνώμη, σε σχέση με την όλη κατάσταση, υποσχόμενος ότι θα διορθώσει την κατάσταση

Ένα φιάσκο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Βαυαρίας, μετά το άνοιγμα ειδικών κέντρων για τη διενέργεια τεστ στους ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεφαν από τις διακοπές τους.

Το φιάσκο εξελίσσεται μετά από 2 εβδομάδες λειτουργίας των κέντρων, τα οποία παρότι έχουν βρει δεκάδες θετικά κρούσματα δεν μπορούν να τα εντοπίσουν και να τα ενημερώσουν.

Το κρατίδιο της Βαυαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εντοπίσει την πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Βαυαρία ανακοίνωσε τον εντοπισμό των 903 εκ των 949 ατόμων τα οποία νοσούν από ένα σύνολο 44.000 ταξιδιωτών οι οποίοι επέστρεψαν στη χώρα, ενώ δεν έχει ακόμα καταφέρει να εντοπίσει τα προσωπικά δεδομένα για 46 από τα θετικά τεστ.

Τα τεστ είχαν διεξαχθεί πριν από δύο εβδομάδες σε ειδικά κέντρα, ωστόσο τα προβλήματα καταγραφής των δεδομένων είχαν ως αποτέλεσμα αναμονή πολλών ημερών για τους ταξιδιώτες, ώστε να ενημερωθούν για τα τεστ τους.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ ζήτησε συγγνώμη, σε σχέση με την όλη κατάσταση, υποσχόμενος ότι θα διορθώσει την κατάσταση με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, ενώ υποστήριξε τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησής του, ο οποίος είχε προσφερθεί να παραιτηθεί.

 

Μερίδα συντηρητικών θεωρούν τον Σόντερ ως την καλύτερη πιθανή υποψηφιότητα του κόμματος για την καγκελαρία στις εκλογές του επόμενου έτους, μετά την αποχώρηση της Μέρκελ.

Ο ίδιος ο Σόντερ, ωστόσο δηλώνει ότι θα παραμείνει στη Βαυαρία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει