Ενημέρωση με ένα κλικ

Απώλειες 13,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στον Ιταλικό τουρισμό

Έκθεση της εμπορικής ένωσης, Confcommercio

Βαρύς απολογισμός για την Ιταλική οικονομία, με την μειωμένη παρουσία τουριστών στη χώρα να προκαλεί απώλειες ύψους 13,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην γνωστοποίηση του ποσού προχώρησε η εμπορική ένωση Confcommercio, η οποία αναφέρει ότι ο υπολογισμός της αφορά στο σύνολο του τζίρου, που θα προκύψει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Την μεγαλύτερη ζημιά, προκαλεί η έλλειψη των ξένων, εύπορων τουριστών.

Πέραν των ποσών, ο υπολογισμός αναφέρει πτώση των κρατήσεων στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, της τάξεως του 80%, ενώ όσον αφορά τους ξένους η πτώση είναι της τάξεως του 92% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο.

Η πτώση αφορά χιλιάδες Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς, Ιάπωνες, Αυστραλούς και Βραζιλιάνους τουρίστες οι οποίοι, τα περασμένα χρόνια παραθέριζαν σε ιταλικά θέρετρα, όπως την Ταορμίνα της Σικελίας και το Σορέντο της Καμπανίας αλλά και «πόλεις της τέχνης», όπως την Ρώμη, την Βενετία, την Νάπολη και την Φλωρεντία.

Η Confcommercio, προσθέτει ότι παρά την απώλεια 9 εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων, η Ιταλική οικονομία παρουσιάζει απώλειες και από την παραγωγή ενδυμάτων, αξεσουάρ και τροφίμων, ως άμεση συνέπεια.

Οι εκτιμήσεις της Confcommercio, αναφέρει οικονομική ζημιά, ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους συγκεκριμένους τομείς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει