Ενημέρωση με ένα κλικ

Κικίλιας: Με ιεραρχία και χωρίς υποχρέωση το εμβόλιο του κορονοϊού

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στον ΣΚΑΙ

Σε εμφάνιση του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε τόσο στον κορονοϊό όσο και στον εμβολιασμό κατά αυτού όταν το εμβόλιο θα είναι έτοιμο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι από κοινού η ευρωπαϊκή οικογένεια προχωρά σε συνεργασίες με εταιρίες και πανεπιστήμια, με μια ιεράρχηση προς αυτούς οι οποίοι πρέπει να προστατευτούν.

«Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούν», δήλωσε εξηγώντας ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας των εμβολίων ούτε υπάρχει υποχρεωτικότητα, αλλά ισχυρή σύσταση εμβολιασμού.

Επιπλέον τόνισε ότι εκτός από το εμβόλιο η πολιτεία θα λάβει και άλλα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο ίδιος απάντησε σε πιθανότητα περιορισμού της κυκλοφορίας για άτομα άνω των 65 ή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εργασιακούς χώρους οι οποίοι δεν αερίζονται επαρκώς, δηλώνοντας ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για την προστασία αυτών που κινδυνεύουν.

«Εμείς θα μελετήσουμε πως θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 -λέτε εσείς, να στέλνουν sms όπως στέλναμε πέρσι όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι θα το κάνουμε. Αν θα πρέπει να δώσουμε άδεια γι αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και δουλεύουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ναι θα το κάνουμε. Θα προστατεύουμε αυτούς που κινδυνεύουν».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει