Ενημέρωση με ένα κλικ

Με χατ τρικ ο Ολυμπιακός στο 45ο πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ είχε καλύτερη παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει ρίξει τους ρυθμούς του

Με εμφατική νίκη επί της ΑΕΚ με 3-0 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Η παρουσία του Ολυμπιακού υπήρξε δυναμική, κατακτώντας ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μια ΑΕΚ με απογοητευτική παρουσία κατά το πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 1′ με τον Αλ Αραμπί, έπειτα από λάθος του Τσιντώτα, ο οποίος πλάσαρε άουτ και στο 3′ όταν η κεφαλιά του ίδιου πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 8′ με το σουτ του Σιμάνσκι το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Στο 11′ ο Ολυμπιακός σημείωσε το 1-0, όταν από μπαλιά του Καμαρά ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά από τον Μάνταλο και ο Βαλμπουενά με σουτ στην κίνηση σημείωσε τέρμα.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού τον οδήγησε σε μεγάλη ευκαιρία στο 17′, όταν ο Τσιντώτας έβγαλε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ραντζέλοβιτς και εν συνεχεία ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε την κεφαλιά του Σισέ.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να σημειώσει το 1-1 στο 20′, όμως ο Βέρντε σούταρε πάνω στον Σα στο 20′.

Στο 21′ ο Ολυμπιακός σημείωσε το 2-0, με τον Φορτούνη να βρίσκει με μια εξαιρετική βαθιά μπαλιά τον Ρατζέλοβιτς από τα δεξιά, και με τον τελευταίο να περνάει πανέμορφα τον Μπακάκη τελειώνοντας τη φάση με το εξωτερικό για το 2-0.

Ο Καρέρα άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-5-2, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει το ημίχρονο με μια δεύτερη χαμένη ευκαιρία του Βέρντε, όταν και πέρασε τον Σισέ, βγήκε πλάγια απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος έβγαλε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ σε αναδιάταξη, με τον Κρίστιτσιτς να περνά στη θέση του Αλμπάνη, και την ΑΕΚ να δημιουργεί ευκαιρία για το 2-1, στο 53′ όταν ο Αραούχο τροφοδότησε τον Μάνταλο αλλά το φαλτσαριστό του πλασέ δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ είχε καλύτερη παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει ρίξει τους ρυθμούς του.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ στο 59′ είχε ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Σα όμως να σταματάει με το ένα χέρι το αριστερό του σουτ. Ο Καρέρα σε εκείνο το σημείο αντικατέστησε τους Βέρντε και Αραούχο, με τους Λιβάια και Ολιβέιρα, και τον Μαρτίνς να απαντά με διπλή αλλαγή προσθέτοντας τρίτο χαφ με τον Μπουχαλάκη στη θέση του Ελ Αραμπί, ενώ πέρασε και τον Μασούρα αντί του Ραντζέλοβιτς, παίζοντας με τον Φορτούνη στην κορυφή.

Ο Λιβάια στο 66′ δοκίμασε δυνατό μακρινό σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Ο Καρέρα άλλαξε πάλι τον σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα, αλλά ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Σιμόες σημέιωσε το 3-0 στο 73′. Ο Πορτογάλος χαφ της ΑΕΚ γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, εκείνη έφτασε στον Βαλμπουενά, το σουτ έδιωξαν πάνω στη γραμμή ο Οικονόμου με τον Σβάρνα, αλλά στην επαναφορά με εξουδετερωμένο τον Τσιντώτα ο Καμαρά σημείωσε το τελικό 3-0.

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Μπα (74′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (88′ Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς (62′ Μασούρας), Βαλμπουενά (74′ Τοροσίδης), Ελ Αραμπί (62′ Μπουχαλάκης)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (46′ Κρίστιτσιτς), Βέρντε (61′ Λιβάια), Αραούχο (61′ Ολιβέιρα)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει