Ενημέρωση με ένα κλικ

Για πρώτη φορά διαθέσιμο στο κοινό το προαύλιο της Παναγιάς των Παρισίων

«Είναι ένα όμορφο σύμβολο ένα πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε την Notre Dame»

Για πρώτη φορά από την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου 2019, ο προαύλιος χώρος της Παναγίας των Παρισίων, άνοιξε για το κοινό.

Τόσο ο προαύλιος χώρος (parvis) όσο και ο παρακείμενος δρόμος (rue du Parvis) «είχαν μολυνθεί από μόλυβδο, γεγονός που προκάλεσε άμεσο αποκλεισμό του χώρου», σύμφωνα με ανακοίνωση της εκκλησιαστικής αρχής, του δήμου του Παρισιού.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε παράλληλα και από το ίδρυμα της Παναγίας των Παρισίων το οποίο είναι επιφορτισμένο με την ανασύσταση του καθεδρικού ναού.

Συστηματικοί έλεγχοι και καθαρισμός θα πραγματοποιούνται στον χώρο, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση για την Παναγία των Παρισίων, με τις εργασίες αποκατάστασης του ναού, να σταματούν τον περασμένο μήνα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το άνοιγμα του χώρου την ημέρα της Πεντηκοστής αποτελεί «ιδιαίτερο σημάδι», «απελευθέρωση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί στους δημοσιογράφους.

«Είναι ένα όμορφο σύμβολο ένα πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε την Notre Dame», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ, με τον χώρο να γεμίζει από Παριζιάνους οι οποίοι ήρθαν ειδικά για την περίσταση.

«Η Notre Dame είναι το έμβλημά μας, περισσότερο από τον Πύργο του Άιφελ» σημειώνει.

Η παρούσα φάση, βρίσκει την Παναγία των Παρισίων, υπό μεγάλης κλίμακας, εργασίες με σκοπό την σταθεροποίηση του κτιρίου. Στόχος, αποτελεί η αναστήλωση του καθεδρικού ναού μέχρι το 2024.

Χτισμένος μεταξύ των όχθων του Σηκουάνα στη γαλλική πρωτεύουσα, ο εμβληματικός καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της πόλης.

Η καταστροφή του από πυρκαγιά την 15η Απρίλιου του 2019, έκανε τον γύρο του κόσμου, με τα αίτια της πυρκαγιάς να παραμένουν άγνωστα. Οι Γαλλικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα του ατυχήματος αποκλείοντας την εγκληματική ενέργεια, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει ούτε στα αίτια της πυρκαγιάς ούτε στην προσαγωγή υπόπτου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει