Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρεκόρ δεκαετίας από την πτώση θερμοκρασίας εντός Μαΐου

Το meteo αναφέρει την συγκεκριμένη μεταβολή, ως μία από τις μεγαλύτερες μεταβολές της επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε η πτώση της θερμοκρασίας για την παρούσα εποχή, με τις βροχές, και την γενικότερη εικόνα του καιρού να συνηγορούν σε αυτό.

Τις πληροφορίες προσφέρει το meteo, του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με την θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας να υποχωρεί έως και 5°C σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, την τελευταία εβδομάδα του Μαϊού.

Την μεγαλύτερη μείωση θερμοκρασίας, σημειώνουν τα νότια της Ρόδου, της Κρήτης καθώς και στο Ιόνιο, δυτικά της Πελοποννήσου.

Στις 20 Μαΐου με ζεστό καιρό, η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας ξεπερνούσε τοπικά τους 25°C στα Δωδεκάνησα και στο Λιβυκό Πέλαγος, ενώ 10 ημέρες αργότερα, στις 30 Μαΐου, κυμαινόταν στους 20-21°C, περίπου 1-2°C υπό τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το meteo αναφέρει την συγκεκριμένη μεταβολή, ως μία από τις μεγαλύτερες μεταβολές της επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο επεξηγείται με τις ακραίες συνθήκες καύσωνα που προηγήθηκαν καθώς και στις καιρικές συνθήκες έπειτα με τις παρατεταμένα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Εντύπωση άλλωστε προκάλεσε και η σφοδρή χαλαζόπτωση, πρωτοφανής για την παρούσα εποχή, στην Ξάνθη.

Ταυτόχρονα πρωτοφανής υπήρξε και η πτώση της θερμοκρασίας, σε σχέση με την μέση τιμή των τελευταίων 10 ετών, με την μέγιστη θερμοκρασία στα Τρίκαλα στις 27/5, να είναι 11,9 βαθμούς χαμηλότερη από την μέση τιμή του Μαΐου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει