Ενημέρωση με ένα κλικ

Άνοιγμα δημοτικών και παιδικών σταθμών από την 1η Ιουνίου

Αύριο αναμένεται και η επαναλειτουργία των ΑΕΙ με σκοπό την πραγματοποίηση δια ζώσης εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων.

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, από την 1η Ιουνίου επετεύχθη μετά από ομόφωνη εισήγηση λοιμωξιολόγων και επιστημόνων.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αναφέρει:

«Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

-Οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
-Οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
-Οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών».

Δύο ώρες νωρίτερα το άνοιγμα των σχολείων είχε προαναγγελθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς παρατηρώντας μια θετική εμπειρία από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Στην άποψη ανοίγματος των σχολείων συμφώνησε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου ο οποίος έκανε σήμερα, Κυριακή, την ενημέρωση. Όπως είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, τα δεδομένα είναι καλά και επιτρέπουν το άνοιγμα των Δημοτικών.

«Είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές», δήλωσε ο κ. Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση είναι χαμηλός.

«Αυτά τα συμπεράσματα οδηγούν τη ζυγαριά να κλίνει προς το άνοιγμα».

Παρόλα αυτά το άνοιγμα των σχολείων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους των εκπαιδευτικών, με βασικό αίτιο, την εφαρμογή του μέτρου της ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων, σε περίπτωση απουσίας μαθητή.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν καλέσει σε κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 26 Μαΐου, στις 19:00 στα Προπύλαια, ζητώντας, να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.

Αύριο αναμένεται και η επαναλειτουργία των ΑΕΙ με σκοπό την πραγματοποίηση δια ζώσης εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων.

Ήδη έχει εκδοθεί και σχετική ΚΥΑ, όσον αφορά την διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σύμφωνα με αυτή η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική για τους υποψήφιους αλλά υποχρεωτική  για τους επιτηρητές, απαραίτητη  απόσταση 1,5 μέτρου και πρόβλεψη για φυσικό αερισμό στις αίθουσες και χωρίς ανεμιστήρες.

Επιπλέον, ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ακολουθήσει η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει