Ενημέρωση με ένα κλικ

Αύξηση της σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών στην ΕΕ εν μέσω καραντίνας

Ανακοίνωση της επικεφαλής της Europol, Καθρίν ντε Μπολ

Αύξηση παρουσίασαν στην ΕΕ, τα κρούσματα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος παιδιών, κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Την ανακοίνωση έκανε την Δευτέρα η επικεφαλής της Europol Καθρίν ντε Μπολ προειδοποιώντας ότι αναμένεται η γνωστοποίηση περισσότερων κρουσμάτων, με το άνοιγμα των σχολείων καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν στους δασκάλους τους.

Αύξηση παρουσίασε και το κυβερνοέγκλημα κατά την διάρκεια της πανδημίας, με πολλούς να υποχρεώνονται σε τηλεργασία, ενώ επέλεξαν τις διαδικτυακές αγορές.

«Το πιο ανησυχητικό είναι η αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας προσώπων που αναζητούσαν υλικό για παιδική σεξουαλική κακοποίηση», τόνισε η πρώην επικεφαλής της βελγικής αστυνομίας αναλύοντας τα συμπεράσματά της κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ίδια αναφέρει, την καταγγελία από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου των 27 χωρών της ΕΕ, όσον αφορά την αύξηση στις δραστηριότητες παιδόφιλων.

Οι αρχές διαπίστωσαν μεγαλύτερη πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες ενώ προχώρησαν στο κλείσιμο περισσότερων διαδικτυακών πλατφορμών, οι οποίες αφορούσαν την ανταλλαγή υλικού σεξουαλικού περιεχομένου με παιδιά.

Η ντε Μπολ δήλωσε την επιτυχή αναχαίτιση πολλών από αξιωματούχους της Europol, οι οποίοι αναζητούσαν τρόπους να συνομιλήσουν με ανήλικους στο dark web, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για παράνομες δραστηριότητες.

Η ντε Μπολ επισήμανε ότι πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την αυξανόμενη έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς στη διάρκεια της καραντίνας σε χώρες της ΕΕ οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούσαν διαδικτυακά μαθήματα, κάποιες φορές μέσα από πλατφόρμες οι οποίες δεν προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει