Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναζωπύρωση του κορονοϊού στη Γερμανία

Συναγερμός στις Γερμανικές αρχές από την υπέρβαση νέων κρουσμάτων σε 5 περιοχές της χώρας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Γερμανία με τουλάχιστον πέντε περιοχές της να υπερβαίνουν το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους το οποίο έθεσε η κυβέρνηση κατά τη διαδικασία άρσης των περιορισμών για την πανδημία του κορονοϊού.

Μια εξ αυτών των περιοχών αποτελούν τα Σόνεμπεργκ της νότιας Θουριγγίας, τα οποία κατέγραψαν περισσότερα από 150 νέα κρούσματα εντός των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο το νοσοκομείο της περιοχής, όπου έχουν μολυνθεί και μέλη του προσωπικού.

Οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν ήδη στην αναστολή υποδοχής νέων ασθενών από το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο το τμήμα επειγόντων περιστατικών εξακολουθεί να λειτουργεί, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Νέα κρούσματα εντοπίστηκαν όμως και στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο σε σχέση με το νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα και η περιοχή του Κόεσφελντ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας πλήττεται με τουλάχιστον 205 κρούσματα.

Υπεύθυνο για την αναζωπύρωση του κορονοϊού στην περιοχή θεωρείται εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος της περιοχής. Οι υγειονομικές μετά την διενέργεια περισσότερων από 900 τεστ στο εργοστάσιο, ανακάλυψαν ότι οι περίπου 1200 εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να στέκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ ζουν σε διαμερίσματα ανά τέσσερα ή πέντε άτομα. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι προέρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης του ίου στην περιοχή του Κόεσφελντ, καθώς και σε άλλα σημεία του κρατιδίου, οι αρχές προχώρησαν στην αναβολή άρσεως των μέτρων περιορισμού.

Μικρή υπέρβαση του ορίου των νέων κρουσμάτων διαπιστώθηκε ακόμη στην πόλη Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας, στην οποία καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα 50,5 νέα περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.

Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» ανακοίνωσε ότι ο επιδημιολογικός δείκτης R0 του κορονοϊού έχει ανέλθει στο 1,13, από 0,65 που ήταν την προηγούμενη Τετάρτη.

Οι αρχές έχουν κατ’ επανάληψη τονίσει ότι προκειμένου να θεωρηθεί ότι η πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο, ο συγκεκριμένος δείκτης θα πρέπει να βρίσκεται σταθερά κάτω από το 1,0.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει