Ενημέρωση με ένα κλικ

Στροφή της Γερμανίας στο Remdesivir

Δηλώσεις του Γερμανού καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας Γκερντ Φετκενχόιερ

Μετά την έγκριση για κυκλοφορία στις ΗΠΑ τα ενθαρρυντικά μηνύματα του Remdesivir αγγίζουν και την Γερμανία.

Με δηλώσεις του ο Γερμανός καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας Γκερντ Φετκενχόιερ, ανακοινώνει την διαθεσιμότητα του σκευάσματος Remdesivir, εντός εβδομάδων ή λίγων μηνών.

Ο ίδιος δήλωσε στην «Koelner Stadt-Anzeiger», ως επικεφαλής της γερμανικής ερευνητικής ομάδας της διεθνούς κοινοπραξίας που μελετά το Remdesivir, φάρμακο το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά για τον ιό του Ebola, σε λίγο το σκεύασμα θα είναι διαθέσιμο σε επαρκείς ποσότητες, ενώ οι μελέτες, οι οποίες προχωρούν με «ρυθμούς – ρεκόρ», βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

«Το φάρμακο λειτουργεί. Έχουμε διαπιστώσει ότι περιορίζει τη σοβαρή εξέλιξη της Covid-19», επισημαίνει ο κ. Φετκενχόιερ προσθέτοντας ότι, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές σοβαρές παρενέργειες, το φάρμακο θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή χρήση του.

Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση για διατήρηση χαμηλής τιμής στα σκευάσματα, με τους υπολογισμούς της κοινοπραξίας να αναφέρουν ότι θα πρέπει να κοστίζει λίγο περισσότερο από 10 ευρώ για θεραπεία 10 ημερών.

«Το πόσο ακριβά όμως θα πωληθεί μετά, είναι μια άλλη συζήτηση».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει