Ενημέρωση με ένα κλικ

Τουρκία: Τουλάχιστον 120 οι τραυματίες στα συντρίμμια

Υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο σοκαριστικό αεροπορικό ατύχημα

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί μετά από το σοκαριστικό αεροπορικό ατύχημα που συνέβη σήμερα, 5 Φεβρουαρίου, στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούπολη.

Στο σημείο όπου το αεροπλάνο, το οποίο κόπηκε σε κομμάτια, υπάρχουν ομάδες διάσωσης και πυροσβεστών που διακρίνονται δίπλα στα συντρίμμια.

Το αεροσκάφος της Pegasus Airlines είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και βρισκόταν στη διαδικασία της προσγείωσης, όταν βγήκε εκτός του διαδρόμου, και στη συνέχεια κόπηκε σε κομμάτια, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουρχάν.

Σύμφωνα με τον Τουρχάν δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των συνολικά 177 επιβαινόντων (171 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα). Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Δείτε τα βίντεο:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει