Ενημέρωση με ένα κλικ

Καιρός: Η θερμοκρασία έπεσε έως 18 βαθμούς!

Πού θα χιονίσει την Πέμπτη

Καθαρά χειμωνιάτικος ήταν σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς η βουτιά του υδράργυρου, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία μέσα σε 24 ώρες έπεσε ακόμα και μέχρι 18 βαθμούς!

Χιόνια ακόμη και στα βόρεια της Αττικής προβλέπονται να πέσουν αύριο, ενώ επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι, που θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Κατακόρυφη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο που ο καιρός ήταν καθαρά χειμωνιάτικος.

Ο καιρός επιφύλασσε μεγάλες διαφορές μεταξύ της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης και της Τετάρτης, που καταγράφηκαν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας, όπου η θερμοκρασία έπεσε 18 βαθμούς.

Οι μεγαλύτερες πτώσεις μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία, όπου η υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά 16 βαθμούς σημειώθηκε στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα.

Στο σύνολο σχεδόν της βόρειας Ελλάδας η πτώση ξεπέρασε τους δέκα βαθμούς, αφου καταγράφηκε πτώση 15 βαθμούς στην Ορεστιάδα, 13 βαθμούς στο Κιλκίς, στη Δράμα, στις Σέρρες και στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, 12 βαθμούς στην Καστοριά και 11 στην Καβάλα.

Την Πέμπτη οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων, ενώ σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών.

Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι.

Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει