Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναιτωλικός-ΑΕΚ: Άφησαν… ανοι-Χ-τούς λογαριασμούς

Ισοπαλία με σκορ 1-1 έληξε ο πρώτος προημιτελικός στο Κύπελλο Ελλάδας

Παναιτωλικός και ΑΕΚ, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο Αγρίνιο στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο Ντάουντα (60′) ισοφάρισε το γκολ του Σβάρνα (32′) σε ένα ματς που η Ένωση πήρε το προβάδισμα πρόκρισης λόγω του εκτός έδρας γκολ, αλλά οι Αγρινιώτες έμειναν… ζωντανοί κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν γρήγορα από την αρχή τους ματς, κι αν για την ΑΕΚ αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο, η έκπληξη ήταν η διάθεση που έδειξε ο Παναιτωλικός να μην κλειστεί στην άμυνά του.

Οι Αγρινιώτες χτυπούσαν την Ένωση στις αντεπιθέσεις, με την πρώτη επικίνδυνη στιγμή μάλιστα να είναι δικιά τους όταν ο Ντάουντα κατέβασε τη μακρινή μπαλιά του Τζανακάκη μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά έχασε το κοντρόλ και μετά από “μάχες” ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, την οποία συνδύαζε με καλή κυκλοφορία, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Φερνάντεθ, απειλώντας κυρίως με στημένες φάσεις, τις οποίες αναλάμβανε αποκλειστικά ο Μάνταλος.

Από μία τέτοια -ένα φάουλ συγκεκριμένα- ήρθε και το γκολ στο 32ο λεπτό, με τον Λιβάγια να παίρνει την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον προωθημένο Σβάρνα με στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με δική του όμορφη γυριστή κεφαλιά σε δεύτερο χρόνο

Ο Παναιτωλικός δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, περιορίζοντας τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο για τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Κέβιν να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει στέλνοντας εξ’ επαφής τη μπάλα άουτ, με σουτ εν κινήσει στο 36′.

Η ΑΕΚ παρ’ όλα αυτά είχε την ευκαιρία να πάει με διαφορά δύο τερμάτων στα αποδυτήρια, αλλά ο Λιβάγια αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αφού πήρε τη μπάλα από όμορφη προσπάθεια του Αραούχο -ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή στο ματς στη θέση του τραυματία Αλμπάνη στο 23′- κι έτσι το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και ο ρυθμός έπεσε. Η ΑΕΚ έδειχνε διάθεση περισσότερο να να διαχειριστεί το προβάδισμά της παρά να «καθαρίσει» το ματς με ένα δεύτερο γκολ και ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε αυτή τη συνθήκη φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 60′.

Ο Τσιγκρίνσκι έκανε λάθος πάσα στο κέντρο επιτρέποντας στον κορυφαίο του γηπέδου, Φάρλεϊ Ρόσα, να κλέψει τη μπάλα και να με μία όμορφη κάθετη πάσα να βγάλει σε θέση τετ-α-τετ τον Ντάουντα, ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον Τσιντώτα και ισοφάρισε σε 1-1.

Το επόμενο μισάωρο κύλησε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να προσπαθεί μέσα από ατομικές προσπάθειες και εμπνεύσεις, κυρίως του Λιβάγια, να φτάσει στο γκολ, την ώρα που ο Παναιτωλικός είχε ως κύριο εκφραστή των δικών του ενεργειών τον Ρόσα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ως το τέλος πάντως άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Σιμάνσκι να αστοχεί σε τετ-α-τετ στο 84′ και το 1-1 να παραμένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Τζανακάκης (76’ Τσιγγάρας), Μαλής, Μαρσιάλ, Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (80’ Ταχάρ), Μουνιέ (63’ Άλβαρες), Ντάουντα.

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (65’ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (23’ Αραούχο), Λιβάγια (86’ Χριστόπουλος).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει