Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας: Πώς βρέθηκε το ξεχασμένο φιαλίδιο με αίμα – Αμφισβητεί το δείγμα η πλευρά Πισπιρίγκου (εικόνες & βίντεο)

Η τελευταία εξέλιξη στο δικαστικό και αστυνομικό θρίλερ που έχει απασχολήσει όσο καμία άλλη υπόθεση την ελληνική κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα, αφορά σε ένα δείγμα αίματος που αν πράγματι αφορά στην Τζωρτζίνα θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις για όσα οδήγησαν το κορίτσι στην παράλυση και στη συνέχεια στον θάνατο.

Πρόκειται για το φιαλίδιο που μεταφέρθηκε εχθές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Αθήνα ειδική εταιρία, συνοδεία κλιμακίου του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Όσο τα ερωτηματικά παραμένουν σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο και τους χειρισμούς της υπόθεσης από τη διοίκηση, το tempo24.news φέρνει στο φως νέες πληροφορίες για το πώς εντοπίστηκε το… “ξεχασμένο” φιαλίδιο με το αίμα.

Η Τζωρτζίνα και ο Μάνος Δασκαλάκης
Η Τζωρτζίνα και ο Μάνος Δασκαλάκης

Όπως αποκαλύπτει το πατρινό μέσο, το φιαλίδιο βρισκόταν τοποθετημένο σε ψυγείο που υπάρχει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, και όχι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Πρόκειται για ψυγείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διάφορων σκευασμάτων, γενικής χρήσης, ενώ πολλές φορές το χρησιμοποιούν και οι γιατροί της κλινικής για να συντηρήσουν τα γεύματά τους.

Αιμοληψία στην Τζωρτζίνα από την 8η Απριλίου 2021

Το αίμα που περιέχει το φιαλίδιο είχε ληφθεί από την άτυχη 9χρονη Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου 2021 για έναν τυπικό μικροβιολογικό έλεγχο, για τα επεισόδια σπασμών που μετέφερε η μητέρα κατά την εισαγωγή του παιδού στο νοσοκομείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δείγμα είχε κρατηθεί, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα αντίστοιχα δείγματα απορρίπτονται σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες, αναφέρει το τοπικό μέσο.

Πάντως, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου στην εκπομπή TLIVE και την Τατιάνα Στεφανίδου: «Θα γίνει αίτημα για εξέταση dna για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού και περιμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμα. Προς το παρόν αναφερόμαστε στο πώς αυτό ανασύρεται τώρα. Ξαφνικά, σε αυτό το ύστερο στάδιο έρχεται ένα τέτοιο στοιχείο».

Το Ανθρωποκτονιών πήρε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

Το φιαλίδιο αίματος που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και είχε ληφθεί από την Τζωρτζίνα λίγες ώρες πριν την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης με ειδικό όχημα αρμόδιας υπηρεσίας από την Πάτρα στην Αθήνα για τις απαιτούμενες εξετάσεις που ενδεχομένως να δώσουν νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Το Ανθρωποκτονιών πήρε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας από το Καραμανδάνειο στην Αθήνα
Το Ανθρωποκτονιών πήρε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας από το Καραμανδάνειο στην Αθήνα / Φωτογραφία: Thebest.gr

Από την ανάλυση του υλικού αναμένεται να διαπιστωθεί αν είχε χορηγηθεί κεταμίνη ή άλλη φαρμακευτική ουσία στην Τζωρτζίνα πριν την ανακοπή που την οδήγησε στη βαριά αναπηρία και σίγουρα πριν το θάνατό της τον περασμένο Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο της Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, η Τζωρτζίνα εισήχθη στις 8 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο με τη μητέρα της να αναφέρει πως το 9χρονο κορίτσι είχε σπασμούς, οι οποίοι όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις.

Το Ανθρωποκτονιών πήρε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας από το Καραμανδάνειο στην Αθήνα
Το Ανθρωποκτονιών πήρε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας από το Καραμανδάνειο στην Αθήνα / Φωτογραφία: Thebest.gr

Μόλις τρεις μέρες μετά οι γιατροί κλήθηκαν στο δωμάτιο που νοσηλεύονταν το παιδί και το βρήκαν  ωχρό και χωρίς σφυγμό. Για περισσότερα από 50 λεπτά προχώρησαν σε  καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με αποτέλεσμα το παιδί να επιζήσει έχοντας όμως υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Από την τοξικολογική εξέταση, στο αίμα που ελήφθη μετά την ανακοπή, διαπιστώθηκαν βενζινοδιαζεπίνες.

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: «Πέθανε μέσα σε 80 λεπτά»

Ωστόσο, νέα ανατρεπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Αθηνών «Αγλαΐα Κυριακού» από την Πάτρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, ο χρόνος θανάτου της κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την επίσημη Ιατροδικαστική Εκθεση του κρατικού λειτουργού Σωτήρη Μπουζιάνη, δίνει μεν κοινή ώρα ανακοπής και απώλειας ζωής, αλλά αυτή είναι 15:50- βάσει της υπογραφής των ιατρών που αυτοί ξέρουν- κάτι που σημαίνει ότι η προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και διάσωσης της ασθενούς κράτησε 80 ολόκληρα λεπτά, από τις 14:30 που βγήκε από τον θάλαμο η κατηγορούμενη μάνα και ειδοποίησε.

Ιατρική ομάδα, την οποία έχει «προσλάβει» η πλευρά της κατηγορουμένης, θεωρεί πως το μείζον θέμα της ώρας θανάτου «αφήνει ανοιχτό το τι έγινε σε αυτά τα 80’», σε κάτι που θα κληθούν να απαντήσουν λεπτομερειακά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο
Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

Για το 80λεπτο υπάρχουν μάλιστα διαφορετικές θεωρίες και επιστημονικές απόψεις και προσεγγίσεις, που οδηγούν στον ακριβή χρόνο θανάτου του κοριτσιού, κατά τη διάρκεια του οποίου φαίνεται να του χορηγούνται ουσίες, που όμως κάποιες απ’ αυτές δεν φαίνονται στις τοξικολογικές εξετάσεις!

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα θα κληθούν- τις επόμενες ημέρες- να δώσουν δημόσια και γιατροί από το εξωτερικό, οι οποίοι γίνονται καθημερινά γνώστες των επίσημων στοιχείων (και όχι φημών) από τις επίσημες καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού κι έχουν δεχθεί να μιλήσουν, άκρως επιστημονικά.

Η 33χρονη κατηγορούμενη με την Τζωρτζίνα και τη μικρότερη κόρη της
Η 33χρονη κατηγορούμενη με την Τζωρτζίνα και τη μικρότερη κόρη της

Οι καταθέσεις αυτές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού- που να σημειωθεί δεν είχε πρόσβαση ο κ. Μπουζιάνης πριν την τελική έκθεσή του- δείχνουν να υπάρχουν κάποιες μικρές αντιφάσεις και διαφορές.

Σε τέτοιο σημείο, που οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου λένε πως «φαίνεται…ότι κάτι δεν πάει καλά…», αλλά αυτό καλούνται να το αποδείξουν, αν και πολύ δύσκολο εγχείρημα, αφού απαιτείται σύνδεση και αποσύνδεση της κατηγορουμένης με το φονικό όπλο της κεταμίνης και παράλληλα κατάρριψη του θανάτου της Τζωρτζίνας μέσα στο αρχικό σενάριο του ενός 20λέπτου.

«Με δεδομένο ότι η θανατηφόρα ουσία είναι πια επισήμως, ενδοφλέβια, τότε μιλάμε για επίδραση του 1 λεπτού. Θα πρέπει να πουν οι γιατροί τι έγινε στα άλλα 79 λεπτά» είναι το σχόλιο που διαρρρέει η νομική και τεχνική πλευρά που χειρίζεται το θέμα, για λογαριασμό της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Λέων: «Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους»

H ανεύρεση ενός φιαλιδίου με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο δίνει νέα τροπή στις έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη ο πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι είναι καθοριστικής σημασίας.

«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων», δήλωσε ο κ. Λέων.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα
Η 9χρονη Τζωρτζίνα

«Δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό»

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» τόνισε ότι η ανεύρεσή του έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα. «Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας» δήλωσε ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό».

Για πρώτη φορά ο κ. Λέων δήλωσε «πως δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος».

Και όπως υποστήριξε «ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει