Ενημέρωση με ένα κλικ

Έτοιμη για ουσιαστικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις δηλώνει η Χεζμπολάχ

Η προεδρία του Λιβάνου έχει καλέσει σε διεξαγωγή κοινοβουλευτικών διαβουλεύσεων αύριο, με σκοπό την επιλογή νέου πρωθυπουργού

Σε δηλώσεις του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ξεκαθάρισε την ανοιχτή στάση του σιιτικού κινήματος σε συζητήσεις για μία νέα πολιτική διευθέτηση στο Λίβανο, εφόσον όλες οι πλευρές είναι σύμφωνες σε αυτό.

Οι δηλώσεις αυτές προκύπτουν μέσα σε ένα κλίμα πίεσης από ξένους δωρητές για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση των πολύπλευρων κρίσεων του Λιβάνου.

Η προεδρία του Λιβάνου έχει καλέσει σε διεξαγωγή κοινοβουλευτικών διαβουλεύσεων αύριο, με σκοπό την επιλογή νέου πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης.

Αίτιο της παραίτησης της κυβερνήσεως, η οποία υποστηρίχθηκε από την Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της, η κοινωνική κατακραυγή που ακολούθησε την τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Οι δηλώσεις του Νασράλα άφησαν να εννοηθεί ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να συζητήσει πιο βαθιές αλλαγές στην πολιτική ζωή του Λιβάνου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει