Ενημέρωση με ένα κλικ

Μακρόν για Λίβανο: «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά»

Δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφερόμενος στα γεγονότα στον Λίβανό, αναφέροντας ότι  η διεθνής κοινότητα χρωστάει στο λαό του Λιβάνου την υποστήριξή της.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε η βοήθεια αυτή, να πάει άμεσα εκεί που την χρειάζονται», δήλωσε ο Μακρόν ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης δωρητών για το Λίβανο, η οποία οργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ, μέσω μιας βίντεο-σύνδεσης.

«Το μέλλον του Λιβάνου βρίσκεται σε κίνδυνο».

Εν συνεχεία ο Γάλλος πρόεδρος, δήλωσε ότι η προσφορά βοήθειας συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη για την πραγματοποίηση μιας αντικειμενικής, αξιόπιστης και ανεξάρτητης έρευνας για την έκρηξη η οποία οδήγησε στον θάνατο 158 ατόμων.

Την ίδια ώρα, ο Χριστιανός Καθολικός Μαρωνίτης Πατριάρχης στο Λίβανο, Μπεσάρα Μπούτρος Αλ-Ράι κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση σε παραίτηση, καθώς δε μπορεί «να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά» τη χώρα και να βοηθήσει στην ανάκαμψη του Λιβάνου.

Για αύριο στις 15.00 είναι προγραμματισμένη βιντεοδιάσκεψη δωρητών με σκοπό την προσφορά στήριξης στον Λίβανο. Συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Γαλλία, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε αργά χθες ότι θα συμμετάσχει αύριο στη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών.

«Θα κάνουμε μια βιντεοδιάσκεψη την Κυριακή με τον πρόεδρο (της Γαλλίας, Εμανουέλ) Μακρόν, τους ηγέτες του Λιβάνου και άλλων χωρών του κόσμου», δήλωσε ο Τραμπ μέσω Twitter.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει