Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσαβούσογλου: Το Oruc Reis θα παραμείνει στην Ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες

Συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο τουρκικό κανάλι «Α Χαμπέρ».

Την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reis, στην ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες, ανακοίνωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι «Α Χαμπέρ».

Ο ίδιος σημείωσε την έκδοση τμηματικών «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο, με την κάθε μια ν’αφορά την κάθε περιοχή ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Όπως διευκρίνισε, οι πρώτες Navtex θα αφορούν έρευνες σε δυτικές περιοχές (περιοχές τουρκο-λιβυκού μνημονίου) και στο τέλος του τριμήνου το Oruc Reis θα πλησιάσει την ηπειρωτική χώρα, της Τουρκίας.

Εν συνεχεία εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας την ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, casus belli.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι δεν ενοχλεί την Άγκυρα η επέκτασή τους στο Ιόνιο Πέλαγος.

«Η Ελλάδα ενεργεί όπως εκείνη θέλει όπου έχει δικαιώματα. Δεν μας αφορά αυτό. Ωστόσο, στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 μίλια. Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια. Το λέω πολύ ξεκάθαρα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More