Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύψας: «Εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει»

Δηλώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκου Σύψα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Εμφανιζόμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων εντός του χειμώνα.

Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς πρέπει οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

Σχετικά με τη διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων για σπάσιμο των τμημάτων, με σκοπό τον περιορισμό του αριθμού των μαθητών ο ίδιος δήλωσε:

«Εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει.

Αν δεν γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες».

Ερωτηθείς για τα «σκαμπανεβάσματα» των αριθμών των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, επισήμανε ότι φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου», ωστόσο σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.  

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές, τόνισε ότι ο αυτοπεριορισμός είναι καλύτερο μέτρο ακόμα και από το τεστ, ενώ συνέστησε προσοχή ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο φθινόπωρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει