Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπορέλ: «Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες»

Δηλώσεις του ύπατου αρμοστή της ΕΕ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Ζοζέπ Μπορέλ

Αντιδράσεις από πλευράς του ύπατου αρμοστή της ΕΕ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Ζοζέπ Μπορέλ προκάλεσε η νέα NAVTEX της Τουρκίας, η οποία αφορά την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μπορέλ καλεί την Τουρκία να σταματήσει «άμεσα» τις ενέργειες που οδηγούν σε «ένταση και ανασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση του Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει:

«Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες δραστηριότητες γεώτρησης από το σκάφος Γιαβούζ σε μια θαλάσσια ζώνη που οριοθετήθηκε από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για την άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή

Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή τη πίστει σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει