Ενημέρωση με ένα κλικ

Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στην British Airways

«Πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις και να πάρουμε κάθε δυνατή δράση τώρα για να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας»

Απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων της British Airways αναμένονται το προσεχές διάστημα, με τον αερομεταφορέα να προωθεί σχέδιο μείωσης του δυναμικού της, της τάξεως του 29%, εν μέσω αντιδράσεων από συνδικάτα.

Ο αερομεταφορέας, μέλος της IAG, είχε δηλώσει τον Απρίλιο την απόλυση έως και 12.000 υπαλλήλων από το συνολικό δυναμικό 42.000 υπαλλήλων, με σκοπό την επιβίωση του εν μέσω κορονοϊού αλλά και να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Ωστόσο, η απόφαση της British Airways αντιμετώπισε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Πληρώματος Καμπίνας Unite, με την ίδια να δηλώνει χθες ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να αποτρέψει τις περικοπές αμοιβών για το υπάρχον προσωπικό.

Η British Airways ανέφερε την αποχώρηση 6.000 εργαζομένων με εθελουσία έξοδο, αλλά και την απόλυση χιλιάδων άλλων εντός των επόμενων ημερών.

 

Όσοι εργαζόμενοι επιλεχθούν να παραμείνουν στην εταιρία θα πρέπει να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας.

Η πανδημία του κορονοϊού ζημίωσε την British Airways, η οποία πραγματοποιεί επί του παρόντος μόνο 20% του κανονικού της προγράμματος με τις ημερήσιες απώλειες ν’αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια λίρες.

«Πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις και να πάρουμε κάθε δυνατή δράση τώρα για να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε εκπρόσωπος της British Airways.

 

Ταυτόχρονα τόσο η Lufthansa όσο και η Air France έχουν ανακοινώσεις περικοπές θέσεων εργασίας.

Η Unite, η οποία έχει ήδη απειλήσει με απεργία, κάλεσε την British Airways να προσφέρει την ίδια συμφωνία που έχει συμφωνήσει με τους πιλότους της και στο υπόλοιπο προσωπικό.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις υποχρεωτικές απολύσεις και τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων», δήλωσε η Unite.

 

 

Δείτε επίσης

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει