Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΙΕΛΕ: Διαγραφές απουσιών και καταστροφή απουσιολογίων στο Κολέγιο Αθηνών

Καταγγελία του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού στο News 24/7

Σε σοβαρές καταγγελίες όσον αφορά το Κολέγιο Αθηνών, προχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχάλης Κουρουτός, μιλώντας στο News 24/7.

Ο ίδιος καταγγέλλει την διαγραφή περισσότερων των 400 απουσιών μαθητών από το Κολέγιο Αθηνών, με σκοπό να αποφύγουν την επανάληψη της τάξης, αλλά και την καταστροφή των σχετικών απουσιολογίων ώστε να είναι αδύνατη η οποιαδήποτε απόδειξη.

Συνεχίζοντας εξιστορεί την υπόθεση αναφέροντας ότι το καλοκαίρι του 2018 είχε περιέλθει εις γνώση της Ομοσπονδίας καταγγελία για παράνομες διαγραφές απουσιών ικανού αριθμού μαθητών του Κολεγίου, οι οποίες αφορούσαν στο σχολικό έτος 2017-2018.

 

«Δεχτήκαμε καταγγελία τηλεφωνικά το καλοκαίρι του ‘18, γιατί στο Κολλέγιο η δαμόκλειος σπάθη των απολύσεων κρέμεται πάνω από το κεφάλι σου», δήλωσε.

Εν συνεχεία η ΟΙΕΛΕ ζήτησε από την διεύθυνση του σχολείου στοιχεία σχετικά με την καταγγελία, ωστόσο το Κολέγιο απάντησε ότι τα βιβλία έχουν καταστραφεί.

«Τα απουσιολόγια πρέπει να κρατιούνται για ένα χρόνο», επιχειρηματολογεί.

Υπό αυτό το πρίσμα η ΟΙΕΛΕ προχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επίσημη καταγγελία προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, η οποία διενήργησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Για την πορεία της υποθέσεως δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση, με την Ομοσπονδία να αποστέλλει νέο έγγραφό της προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας τον Φεβρουάριο του 2019,  ζητώντας πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, το αποτέλεσμα της ΕΔΕ αλλά και την άσκηση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος των υπευθύνων.

Η απάντηση του τότε διευθυντή της ΔΔΕ Β’ Αθήνας ανέφερε την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και την παραπομπή των υπευθύνων στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τις 17 Ιανουαρίου 2019.

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ: Παράνομες διαγραφές απουσιών και καταστροφή απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών

Παρόλα αυτά η υπόθεση έως και σήμερα δεν σημειώνει πρόοδο με την ΟΙΕΛΕ ν’αποστέλλει νέο έγγραφο στην  υπουργό Παιδείας.

«Ενημερώσαμε την υπουργό να προβεί σε ενέργειες γιατί όταν ένα μεγάλο σχολείο κάνει τέτοια πράγματα, καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνεται σε μικρότερα, εν όψει πανελλαδικών, τράπεζας θεμάτων κτλ. Τι παραβίαση θα υπάρχει της πραγματικής εικόνας, της αξίας και της αξιολόγησης των μαθητών», αναφέρει ο κ. Κουρουτός.

 

Εν συνεχεία αναφέρει ότι η υπουργός ενημερώθηκε και προφορικά με την απάντηση της να είναι «θα δούμε».

Η ΟΙΕΛΕ την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι θα προχωρήσει σε κάθε πιθανή ενέργεια για την διερεύνηση της υποθέσεως διερωτώμενη έαν πρόκειται για “εσκεμμένη αδράνεια” από πλευράς της υπουργού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει