Ενημέρωση με ένα κλικ

Πυρκαγιά σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράν

Τις τελευταίες ημέρες έχει εκδηλωθεί σωρεία περιστατικών σε εγκαταστάσεις σε ολόκληρο το Ιράν.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νοτιοδυτικό Ιράν, με το σημερινό περιστατικό ν’αποτελεί το τελευταίο μιας σειράς πυρκαγιών και εκρήξεων, οι οποίες έχουν πλήξει εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας στην χώρα.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε μετασχηματιστή του σταθμού της πόλης Αχβάζ, κατασβέστηκε από την πυροσβεστική, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε έπειτα από τοπικές διακοπές, δήλωσε στο πρακτορείο Tasnim εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας ενέργειας TAVANIR.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί το μοναδικό. Τις τελευταίες ημέρες έχει εκδηλωθεί σωρεία περιστατικών σε εγκαταστάσεις σε ολόκληρο το Ιράν.

Ένα εξ αυτών αποτέλεσε και διαρροή χλωρίου σε μονάδα του πετροχημικού εργοστασίου Karoon κοντά στο λιμάνι Μπαντάρ Ιμάμ Χομεϊνί στον Κόλπο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SHANA.

«Ορισμένοι εργαζόμενοι που βρίσκονταν κοντά στην μονάδα υπέστησαν ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου στο SHANA.

Την Πέμπτη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ, χωρίς όμως να επηρεαστεί η λειτουργία του, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Πρώην αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία του, δηλώνοντας ότι το περιστατικό είναι πιθανόν να αποτελεί πράξη σαμποτάζ της λειτουργίας του σταθμού, καθώς οι δραστηριότητες του παραβιάζουν την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Την περασμένη Τρίτη, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κλινική στην βόρεια Τεχεράνη, μετά από έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από διαρροή αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Στις 26 Ιουνίου, έκρηξη σημειώθηκε ανατολικά της Τεχεράνης κοντά στην στρατιωτική βάση Παρτσίν, όπου κατασκευάζονται όπλα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου από χώρο αποθήκευσης ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή έξω από την βάση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει