Ενημέρωση με ένα κλικ

Τραμπ κατά Μπόλτον: «Πρέπει να πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα γι αυτό»

«Είμαστε ευγνώμονες που το Δικαστήριο δικαίωσε τις ισχυρές προστασίες της Πρώτης Τροποποίησης κατά της λογοκρισίας και του προηγούμενου περιορισμού της έκδοσης»

Την οργή του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε η δικαίωση του πρώην συμβούλου του, Τζον Μπόλτον από ομοσπονδιακό δικαστήριο σχετικά με το βιβλίο του.

Οι δηλώσεις του πραγματοποιούνται στην αυγή των προεκλογικών του συγκεντρώσεων, με την πρώτη εξ’αυτών να πραγματοποιείται στην Τάλσα της Οκλαχόμα, μέσα σε κλίμα απογοήτευσης από την διαχείριση της πανδημίας του κορονοïού και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσα από δηλώσεις του εξαπέλυσε απειλές απέναντι σε όσα «ρεμάλια και πλιατσικολόγους» προκαλέσουν ταραχές. Μέσω των δηλώσεων του αναφέρθηκε και στον Μπόλτον:

«Ο Μπόλτον παραβίασε τον νόμο, καταγγέλθηκε και κατηγορήθηκε γιατί το έκανε. Πρέπει να πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα γι αυτό, όπως (πλήρωσαν) άλλοι πριν από αυτόν. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά!!!. Αρέσκεται να ρίχνει βόμβες σε ανθρώπους και να τους σκοτώνει. Τώρα, βόμβες θα πέσουν πάνω του!», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ μέσω Twitter, αν και φάνηκε να συμφωνεί με την επίπληξη του δικαστή προς τον Μπόλτον.

«ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ κατά του Μπόλτον. Προφανώς, με το βιβλίο που έχει ήδη δοθεί και διαρρεύσει σε πολλούς ανθρώπους και στα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε, ερμηνεύοντας με δικό του τρόπο τα γεγονότα.

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ο οποίος εκδίδει το βιβλίο του Μπόλτον χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου.

«Είμαστε ευγνώμονες που το Δικαστήριο δικαίωσε τις ισχυρές προστασίες της Πρώτης Τροποποίησης κατά της λογοκρισίας και του προηγούμενου περιορισμού της έκδοσης», ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει