Ενημέρωση με ένα κλικ

Πομπέο κατά ΟΗΕ: Υποκριτικό το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Αν το Συμβούλιο ήταν ειλικρινές θα είχε αναγνωρίσει την δύναμη της αμερικανικής δημοκρατίας»

Επίθεση κατά του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατηγορώντας το για υποκρισία, μετά το ψήφισμα το οποίο υιοθέτησε, το οποίο καταδικάζει την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου, απαρτιζόμενου από 47 μέλη, είναι μια ακόμη ευτελής κίνηση, βεβαιώνοντας την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτό.

Το ψήφισμα το οποίο κατέθεσαν αφρικανικές χώρες στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, εγκρίθηκε χθες.

Ο αδελφός, μάλιστα, του Φλόιντ είχε καλέσει το Συμβούλιο να ερευνήσει την αστυνομική βία και τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ.

«Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο σήμερα απαρτίζεται από την Βενεζουέλα και από την Κούβα και την Κίνα, υπήρξε εδώ και καιρό και παραμένει καταφύγιο για δικτάτορες και δημοκρατίες που τους κάνουν τα χατίρια. Είναι μεγάλη απογοήτευση για εκείνους που αναζητούν αυθεντικά την προώθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», ανέφερε ο Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Κατά τον Πομπέο, ο δημόσιος διάλογος αποτελεί ένδειξη της δημοκρατίας, της ισχύος και της ωριμότητας που χαρακτηρίζουν τις ΗΠΑ.

«Αν το Συμβούλιο ήταν σοβαρό ως προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχουν άφθονα νόμιμα ζητήματα για να ασχοληθεί, όπως οι συστημικές φυλετικές ανισότητες σε μέρη όπως η Κούβα, η Κίνα και το Ιράν»

«Αν το Συμβούλιο ήταν ειλικρινές θα είχε αναγνωρίσει την δύναμη της αμερικανικής δημοκρατίας και θα είχε καλέσει τα αυταρχικά καθεστώτα σε όλον τον κόσμο να έχουν ως πρότυπο την αμερικανική δημοκρατία και να υιοθετήσουν τα ίδια υψηλά πρότυπα λογοδοσίας και διαφάνειας που εφαρμόζουμε εμείς οι Αμερικανοί».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει