Ενημέρωση με ένα κλικ

Τζορτζ Φλόιντ: Νέο βίντεο δείχνει αστυνομικό να αγνοεί επιδεικτικά πολίτες που προσπαθούν να τον σώσουν

Οργή και θυμό προκαλεί καινούργιο βίντεο που είδες το φως της δημοσιότητας στην Αμερική, στο οποίο φαίνεται ένας αστυνομικός, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά τις επίμονες εκκλήσεις αυτόπτων μαρτύρων να παρέμβει στο περιστατικό.

«Θα τον αφήσεις να σκοτώσει τον άνθρωπο μπροστά σου;», ακούγεται ένας αυτόπτης μάρτυρας να ρωτάει τον ασιατικής καταγωγής αστυνομικό, που στέκεται λίγα μέτρα μακριά από το πεσμένο σώμα του Φλόιντ, ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν τον πιέζει με το γόνατό του στον λαιμό.

Σύμφωνα με το βίντεο, οι μόνες στιγμές που ο αστυνομικός μετακινήθηκε σύμφωνα με τη New York Post ήταν για να εμποδίσει το πλήθος που συγκεντρωνόταν να πλησιάσει τον Τσόβιν για να σώσει στον 46χρονο Φλόιντ.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα το βίντεο δημοσίευσε την Κυριακή στο Instagram ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Φλόιντ.

«Αυτές οι εικόνες είναι απίστευτα σοκαριστικές και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις συγκριτικά με το πρώτο βίντεο», έγραψε Κραμπ, συμπληρώνοντας ότι ο Του Θάο εκτελούσε χρέη φρουρού ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν δολοφονούσε τον Φλόιντ.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει