Ενημέρωση με ένα κλικ

Εργάτης στη Γκάνα εστία μόλυνσης για 533 άτομα

«Όσο περισσότερα άτομα εξεταστούν για τον ιό, τόσο περισσότερα άτομα θα ανακαλύψουμε ότι είναι θετικά»

Παράδειγμα της δυνητικής διασποράς του κορονοϊού αποτελεί εργάτης από την Γκάνα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Νάνα Ακούφο Άντο, 533 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών, μολύνθηκαν από έναν μόνο υπάλληλο. Η λοίμωξη εντός του εργοστασίου εντοπίστηκε έπειτα από συλλογή 921 δειγμάτων προς εξέταση τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν στον συγκεκριμένο χώρο ή πόλη.

Η είδηση της μαζικής αυτής λοιμώξεως εντός του εργοστασίου αυξάνει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Γκάνα σε 4.700, με τον πρόεδρο της χώρας, να προσθέτει τον θάνατο 22 ατόμων από ασθένειες σχετιζόμενες με τον κορονοϊό, από τον Μάρτιο, μήνα αναφοράς του πρώτου κρούσματος στην χώρα.

Ο Ακούντο Άντο συνέδεσε την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με τα βελτιωμένα τεστ, προσθέτοντας:

«Όσο περισσότερα άτομα εξεταστούν για τον ιό, τόσο περισσότερα άτομα θα ανακαλύψουμε ότι είναι θετικά»

Η Γκάνα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 160.000 τεστ, ενώ ο πρόεδρος, στο διάγγελμά του, επέκτεινε την υπάρχουσα απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων προσθέτοντας πως τα σχολεία και τα σύνορα σε ολόκληρη την χώρα θα παραμείνουν κλειστά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει