Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανακάλυψη αντισώματος που εξουδετερώνει τον κορονοϊό στο Ισραήλ

«Αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πρόοδο για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό και δεν είναι εμβόλιο για ευρεία χρήση»

Mε ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, γνωστοποίησε την ολοκλήρωση μιας πρωτοποριακής επιστημονικής έρευνας από το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR), με το πόρισμα της έρευνας να αναφέρει τον εντοπισμό αντισώματος το οποίο εξουδετερώνει τον κορονοϊό.

«Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ναφταλί Μπενέτ, έπειτα από επίσκεψή του στο εργαστήριο το οποίο εδρεύει στο Ness Ziona, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post.

Πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρουν ότι το IIBR εργάζεται για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας και την εξασφάλιση της εμπορικής της ανάπτυξης, ενώ αναφέρεται ότι όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται με το υπουργείο Άμυνας.

«Αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πρόοδο για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό και δεν είναι εμβόλιο για ευρεία χρήση», προστίθεται στη δήλωση.

Τον προηγούμενο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών δοκιμαστικού εμβόλιο για τον κορονοϊό σε τρωκτικά.

Ταυτόχρονα, το IIBR και η πόλη Yeroham, ανακοίνωσαν χθες, ότι σχεδιάζουν την έναρξη της πρώτης εγκαταστάσεως παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με κάποια από τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών.

Ως τώρα το Ισραήλ καταγραφεί συνολικά 16.506 κρούσματα καθώς και 258 θανάτους από κορονοϊό. Παράλληλα οι ιαθέντες ανέρχονται σε 11.843, ενώ τα ενεργά κρούσματα είναι 4.405. Τα εργαστηριακά τεστ στη χώρα ανέρχονται σε 53.902 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.

Κατά μέσο όρο, το Ισραήλ καταγράφει 30 θανάτους και 1.907 κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει