Ενημέρωση με ένα κλικ

Μέσω online μετάδοσης ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision

Μέσω online μετάδοσης ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision

H ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού οδήγησε στην διεξαγωγή μιας online μετάδοσης του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα κομμάτια τους από το σπίτι τους.

Η ιδέα αποτελεί απόρροια απαιτήσεως χιλιάδων φίλων του θεσμού, με τους διοργανωτές και την EBU να δίνουν το πράσινο φως για να προχωρήσει και επίσημα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision ανακοίνωσε ότι, ο φετινός τελικός θα ονομαστεί «Europe Shine A Light» και σκοπός του δεν θα είναι να βαθμολογηθεί το καλύτερο κομμάτι, αλλά να ενωθεί όλη η Ευρώπη για δύο ώρες στο ίδιο σημείο.

Η διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού υπό την συγκεκριμένη μορφή έχει οριστεί για τις 16 Μαΐου (22.00 ώρα Ελλάδος), ενώ πιθανόν να μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Πανευρωπαïκά θα μεταδοθεί από το κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Εκτός όμως των 41 καλλιτεχνών του φετινού διαγωνισμού, η EBU έχει προσκαλέσει και μια σειρά από τραγουδιστές οι οποίοι συνέδεσαν το όνομά τους με τη Eurovision, σε live μετάδοση από το σπίτι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία κέρδισε τον 50ό διαγωνισμό του 2005 με το τραγούδι «My Number One», όπως επίσης και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία το 2018 κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το «Fuego».

Μέσα στην βραδιά θα εμφανιστεί και η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ετοιμάσει με την ομάδα της ένα βιντεοκλίπ, 30 δευτερολέπτων, με πλάνα από τα πιο δυνατά σημεία του «Supergirl».

Παρουσιαστές του προγράμματος θα είναι οι αυτοί οι οποίοι θα παρουσίαζαν και τη φετινή Eurovision, δηλαδή οι Ολλανδοί Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit.

Ο Sietse Bakker, Executive Producer του event, δήλωσε: «Θέλουμε με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να δείξουμε τα τραγούδια που θα συμμετείχαν στο Ρότερνταμ, αλλά και να ενώσουμε όλη την Ευρώπη για ένα βράδυ, από τα σπίτια της. Φυσικά θα τιμήσουμε και όλους αυτούς που μάχονται σκληρά αυτές τις ημέρες ενάντια στον κορονοϊό. Ας δημιουργήσουμε την πιο αξέχαστη Eurovision».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει