Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ψέκασαν μια ολόκληρη παραλία… με χλωρίνη!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο ψαροχώρι Ζαχάρα ντε λος Ατούνες

Οι Αρχές της πόλης Ζαχάρα ντε λος Ατούνες στην Ισπανία… ψέκασαν μια ολόκληρη παραλία με χλωρίνη για προστασία από τον κορονοϊό!

Συγκεκριμένα, στην παραλία έφτασαν αγροτικά στα οποία είχαν τοποθετηθεί ψεκαστήρες για να ρίξουν χλωρίνη με το σκεπτικό ότι έτσι θα προστατεύονταν καλύτερα τα παιδιά τα οποία θα έβγαιναν από την καραντίνα μετά από έξι εβδομάδες.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ψαροχώρι Ζαχάρα ντε λος Ατούνες.

Αξιωματούχος στην Ισπανία και κατόπιν εορτής, ζήτησε συγγνώμη για την απόφασή του να ψεκάσει μια ολόκληρη παραλία με χλωρίνη προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους στο γειτονικό χωριό από κορονοϊό.

Η περιβαλλοντολόγος, Μαρία Ντολόρες Ιγκλέσιας Μπενίτεζ, δήλωσε πως «πρόκειται για παράλογη απόφαση. Η παραλία είναι ένα ζωντανό οικοσύστημα. Όταν το ψεκάζεις με χλωρίνη σκοτώνει ό,τι βρίσκεις στο διάβα σου».

«Η εν λόγω παραλία αποτελεί χώρο αναπαραγωγής για αρκετά πουλιά», ανέφερε η Μπενίτεζε και πρόσθεσε πως, «ανησυχώ ότι τα αγροτικά συνέθλιψαν τα αβγά που είχαν αφήσει τα πουλιά».

Όπως δήλωσε, περίμενε να βρει περισσότερες φωλιές μετά την απουσία των ανθρώπων από την παραλία λόγω της καραντίνας του κορονοϊού.

Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες ότι δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες με έναν εκ των εμπλεκόμενων αξιωματούχων να υποστηρίζει ότι κίνητρό του ήταν μόνο η προστασία των παιδιών, αναφέροντας πως:

«Αναγνωρίζω ότι έκανα λάθος αλλά το έκανα με τις καλύτερες προθέσεις».

Δείτε το επίμαχο βίντεο με την καταγγελία της Μαρία Ντολόρες Ιγκλέσιας Μπενίτεζ:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει