Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ηλεκτρικός και τρένα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα

Τα σωματεία των εργαζόμενων σε μετρό (γραμμή 2 και 3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, αποφάσισαν πως θα λειτουργήσουν κανονικά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, επισημαίνοντας πως «η ημέρα μνήμης και τιμής φέτος εορτάζεται με διαφορετικό τρόπο λόγω του κορονοϊού».

Ωστόσο, ακινητοποιημένα θα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα ανωτέρω μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, την Παρασκευή 1 Μαΐου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Την Παρασκευή 1η Μαΐου καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

Σημειώνεται πως την ημέρα της Πρωτομαγιάς δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ:

«Ημέρα μνήμης και τιμής η Πρωτομαγιά για τους αγωνιστές της εργατικής τάξης που φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού την τιμούμε με διαφορετικό τρόπο.

Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα για προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων που και εκείνοι συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση αυτής της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει