Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός και περιβάλλον τα κύρια ζητήματα της Γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ

Δηλώσεις της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ

Με αφορμή την προσεχή εξάμηνη γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αρχίζει την 1η Ιουλίου, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε την πρόθεση της Γερμανίας να επικεντρωθεί στη μάχη εναντίον του κορονοϊού και των συνεπειών του, καθώς και σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε μέσω του εβδομαδιαίου podcast της, δηλώνοντας ότι στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ «σαφώς θα κυριαρχήσει το θέμα της καταπολέμησης της πανδημίας και των συνεπειών της» προσθέτοντας, πως όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, ο ιός θα κυριαρχεί στη ζωή της Ευρώπης.

Η καγκελάριος δήλωσε ακόμη πως η Γερμανία θα προωθήσει την ιδέα για ένα αποτελεσματικό ευρωπαϊκό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα κράτη μέλη, καθώς και την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, την υιοθέτηση ελάχιστων φορολογικών συντελεστών και την καθιέρωση κοινού συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για τα πλοία και τα αεροπλάνα.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη ειδικά για να συζητήσει την ατζέντα της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, μαζί με τον Γέπε Τράνχολμ-Μίκελσεν, τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει