Ενημέρωση με ένα κλικ

Διαφορετική η νέα πραγματικότητα σε εποχές κορονοϊού

Δηλώσεις του καθηγητή λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νικόλαου Σύψα στο OPEN

Μια διαφορετική πραγματικότητα, όσον αφορά τις εποχές μετά κορονοϊού, περιέγραψε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σύψας αναφέροντας το πως προβλέπονται γάμοι, βαπτίσεις αλλά και ο παραθερισμός στην παραλία.

Ο κ. Σύψας, ο οποίος αποτελεί μέλος της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Open, περιγράφοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες θα επικρατούν το καλοκαίρι ενώ διευκρίνισε τι θα γίνει με τους γάμους που είναι προγραμματισμένοι.

«Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι» ανέφερε προτείνοντας ως αριθμό των καλεσμένων κάτω από 250 άτομα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ τα οποία αναμένεται να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας:

«Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».

Όσον αφορά τις παραλίες, ο κ. Σύψας φαίνεται να συμφωνεί με τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικό στις λοιμώξεις, Παύλο Νικολαΐδη, ο οποίος τόνισε πως στις παραλίες θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων:

«Δεν θα επιτρέπεται συνωστισμός για τις οργανωμένες παραλίες. Και εκεί θα βγουν συγκεκριμένες οδηγίες».

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Τράμπ ο οποίος φαίνεται να πρότεινε ενδοφλέβια χορήγηση αντισηπτικού και ακτινοβόληση ασθενών:

«Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Προέδρου με ξεπερνούν ως επιστήμονα. Δεν μπορώ καν να σχολιάσω. Το θέμα είναι μήπως κάποιος Έλληνας πολίτης το πιστέψει και πιει απολυμαντικό. Θα πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Θα κινδυνεύσει από το απολυμαντικό και όχι από τον ιό».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει