Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορύφωση κορονοϊού στις 3 Μαΐου στην Ουγγαρία εκτιμούν ειδικοί

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτηση του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν

Την κορύφωση της πανδημίας κορονοϊού στις 3 Μαΐου στην Ουγγαρία, εκτιμούν ειδικοί σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Ορμπάν σε βίντεο που ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook.

Ο Ορμπάν ανέφερε, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε νοσοκομείο στην πόλη Όικα δυτικά της Βουδαπέστης, πως μέχρι τότε η Ουγγαρία θα διαθέτει 5.000 αναπνευστήρες, ενώ τώρα διαθέτει λίγο παραπάνω από 2.000. Ο ίδιος δεσμεύτηκε σε σταδιακή αύξηση μέχρι τους 8.000, στο μέλλον, οι οποίοι θα επαρκούν για τη φροντίδα όλων των ασθενών της κορονοϊού οι οποίοι πρέπει να τοποθετηθούν στα μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης.

«Ο αριθμός (των αναπνευστήρων) θα αυξηθεί στους 8.000 και τότε οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αυτός είναι αρκετός, ακόμη και σε περίοδο πολέμου», ανέφερε ο Ορμπάν σε έναν γιατρό στο βίντεο.

Η Ουγγαρία έως τώρα καταγράφει 1.916 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, και 189 θανάτους. Αποτέλεσμα της κρίσης αυτής υπήρξε η διακυβέρνηση μέσω διαταγμάτων επ΄αόριστον μετά την έγκριση της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία. Ο συγκεκριμένος τρόπος διακυβέρνησης έχει προκαλέσει επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ουγγαρία απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας ότι η Βουλή δύναται να ανακαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την έγκριση αυτή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει