Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην μάχη του κορονοϊού το Antonov An-225 μεταφέροντας 8 εκατομμύρια μάσκες

Την προσγείωση του αεροσκάφους με φορτίο 150 τόνους υγειονομικού υλικού μετέδωσε το France 3

Την προσγείωση του μεγαλύτερου αεροσκάφους παγκοσμίως μετέδωσε την Κυριακή το France 3. Πρόκειται για το Antonov An-225 Mriya το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μάρνης 147 χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, με φορτίο 8 εκατομμυρίων μασκών.

Η γαλλική Le Figaro αναφέρει ότι το αεροπλάνο μεταφέρει μεγάλη ποσότητα χειρουργικών μασκών, με στόχο την ανάσχεση της διάδοσης του κορονοϊού. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την κινεζική πόλη Τιαντζίν με φορτίο «150 τόνους υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, στολές και μπλούζες)» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού αεροδρομίου.

Η παραγγελία αυτή δεν αφορά το Γαλλικό κράτος, καθώς αποτελεί παραγγελία ιδιωτικής εταιρίας, ενώ δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της «εναέριας γέφυρας» του προγράμματος ενίσχυσης της Γαλλίας με υγειονομικό υλικό που συμφώνησαν Παρίσι και Πεκίνο εν όψει της πανδημίας.

«Δεν πρόκειται για κυβερνητική παραγγελίες, αλλά για φορτίο που αγόρασε ιδιωτική γαλλική εταιρία» σημειώνει το αεροδρόμιο της Μάρνης, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Antonov An-225 Mriya αποτελεί μεταφορικό αεροσκάφος κατασκευασμένο από την Antonov το 1988 στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, με πρωταρχικό σχεδιασμό την μεταφορά του διαστημικού λεωφορείου Μπουράν αποτελώντας μεγέθυνση του An-124 Ruslan. Η λέξη Mriya μεταφράζεται από τα Ουκρανικά ως «Όνειρο».

Το Antonov An-225 διατίθεται για εμπορικές μεταφορές βαρέων φορτίων λόγω του μεγάλου εσωτερικού χώρου της ατράκτου του, ενώ υπάρχει μόνο ένα αεροσκάφος σε υπηρεσία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει