Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραδοχή του Σουηδού πρωθυπουργού για αποτυχία απέναντι στον κορονοϊό

Οι Σουηδικές τακτικές πλέον φαίνεται να αποτυγχάνουν με την Σουηδία να πληρώνει, βαρύ φόρο αίματος, εξαιτίας αυτών

Με πρότυπο την Βρετανική πολιτική η Σουηδία, αρνήθηκε την λήψη αυστηρών μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Η κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία αναστολή λειτουργίας, με τα καφέ και τα εστιατόρια να παραμένουν ανοιχτά, όπως επίσης και τα σχολεία. Παρά την έκκληση της κυβέρνησης για αποφύγη των μη απαραίτητων ταξιδιών, οι Σουηδοί συνέχιζαν κανονικά την ζωή τους. Βέβαια, πολλοί υπήρξαν οι επικριτές, οι οποίοι θεώρησαν πως τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν ελλιπή, με αποτέλεσμα τώρα οι ειδικοί να προειδοποιούν πως μπορεί να υπάρξουν χιλιάδες νεκροί.

Πλέον ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφαν Λόφβεν, παραδέχεται την ύπαρξη ”Κασσάνδρων” εντός χώρας, παραδεχόμενος ότι η Σουηδία δεν ήταν καλά προετοιμασμένη για την πανδημία του κορονοϊού και πως «είναι προφανές ότι η χώρα δεν έχει κάνει αρκετά». Σε εμφάνιση του στον σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT, τόνισε πως πλέον τα εστιατόρια που δεν παρακολουθούν την κοινωνική αποστασιοποίηση θα πρέπει να κλείσουν.

Η Σουηδία, απόρροια των πολιτικών της, πληρώνει τον βαρύτερο φόρο αίματος στην Σκανδιναβία με 870 νεκρούς, έναντι της Δανίας και της Νορβηγίας, με 247 και 113 νεκρούς αντίστοιχα, οι οποίες επέβαλαν ήδη από τις αρχές Μαρτίου περιοριστικά μέτρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει